Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Politikere kritiserer mangelfuldt nordisk transportsamarbejde

Torsdag 12. maj 2022 kl: 13:00
Af: Redaktionen

De nordiske regeringer snegler sig frem, når det gælder spørgsmålet om et styrket samarbejde om transportinfrastruktur. Nordisk Råd, der har medlemmer fra de nordiske landes parlamentet, har i mange år anmodet regeringerne om at styrke samarbejdet ved at oprette et separat ministerråd for transport. Det ønske har man indtil videre valgt ikke at imødekomme. Sverige har vist sig at være den største modstander. Nu udfordres den svenske transportminister af svenske parlamentarikere

Den nordiske ambition er, at Norden skal være verdens mest integrerede region. I den sammenhæng er det vigtigt at have en integreret transportinfrastruktur. Et enstemmigt Nordisk Råd bad tilbage i 2018 de nordiske regeringer om at oprette et formelt ministerråd for transport. Men det er endnu ikke sket. Nu har Kjell-Arne Ottosson fra de svenske Kristdemokraterna, som er medlem af Udvalget for Vækst og Udvikling i Norden, taget sagen op i en såkaldt interpellation til den svenske infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) i den svenske rigsdag. 


- Norden har alt at vinde på et tættere samarbejde om en sammenhængende og sømløs infrastruktur inden for transport og digitalisering. Det har stor betydning for borgere og virksomheder i hele Norden. Det er fristende at sige, at de nordiske regeringer holder borgere og virksomheder for nar, når de siger, at de vil samarbejde, men stadig ikke har formået at etablere et ministerråd på et så vigtigt område. De har heller ikke noget svar på, hvorfor de ikke vil samarbejde om transportområdet, siger Kjell-Arne Ottosson.


Nordisk Råd har i flere år været stærkt engageret i transport og grænsehindringer. Omkring 40 procent af de sager, som Nordisk Råd behandler i Udvalget for Vækst og Udvikling, er relateret til transport og digitalisering. 


I Jan-Erik Enestams rapport, Strategisk gennemlysning: Nordisk civilt kriseberedskab, foreslås det, at MR-Digital ændres til et permanent ministerråd for infrastruktur med deltagelse af både transportministrene og digitaliseringsministrene. Det viser, at udvalgets prioritering af transportanliggender og et transportministerråd vil have stor betydning for udviklingen af det nordiske samarbejde i de kommende år. Udvalget for Vækst og Udviklings ordfører, Anders Eriksson, siger, at regeringerne er nødt til at åbne øjne og ører.


- Nordisk Råd mener, at udviklingen i samfundet viser, hvor nødvendigt det er med bedre samarbejde om og samordning af transport og digital infrastruktur i de nordiske lande. Det er på høje tid, at de nordiske regeringer lytter og agerer, siger Anders Eriksson.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Ny trafikplan for Skive kommune er sendt i høring
- Fredag 15. marts 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Lufthavn på Als udvider ledelsen
- Afsluttede sager om arbejdsskader beløb sig til godt to millioner kroner
- Fagforening fik 900.000 kroner i kassen
- Myndighederne får lettere ved at forfølge lovovertrædere fra andre EU-lande
- Sygemeldte skal samlet til 60.000 færre samtaler i jobcentret
- Fjernbus havde nedslidte dæk og fik kørselsforbud
- Lufthavn løftede overskuddet op til knap 400 millioner kroner før skat
- Trafikalt knudepunkt i Gentofte ved Kongens Lyngby bliver plads til vejarbejder
- Færgerederi introducerer nye billetpriser
- Kvinder rammes oftere af arbejdsrelateret stress end mænd

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst