Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Formodet pirat er blevet tiltalt

Tirsdag 10. maj 2022 kl: 11:46
Share  


Af: Redaktionen

En 39-årig mand fra Nigeria er tiltalt for overtrædelse af Straffeloven for i forening eller efter fælles forståelse med flere andre personer, der var ombord i en mindre båd, på hensynsløs måde at have forvoldt nærliggende fare for en dansk helikopterbesætnings liv og førlighed, da en af de ombordværende affyrede skud med en AK47-militærriffel mod fregatten Esbern Snares helikopter, mens den var i luften tæt på båden. Episoden fandt sted i Guineabugten ud for Vestafrika i november sidste år

- Vi har foretaget en grundig vurdering af efterforskningsmaterialet og på den baggrund mener vi, at der er grundlag for at tiltale den 39-årige for fareforvoldelse, altså for at have forvoldt fare for danske soldaters liv og førlighed, siger Per Fiig, der er chefanklager i National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK).
 

Skyderiet mod fregatten Esbern Snares helikopter fandt sted 24. november 2021 i internationalt farvand i Guineabugten. Den 39-årige mand og tre andre formodede pirater blev i forbindelse med episoden tilbageholdt og varetægtsfængslet in absentia ombord på fregatten Esbern Snare. Den 39-årige blev på fregatten behandlet for skader og blev efterfølgende indlagt på et hospital i Ghana. 

 
Torsdag 6. januar 2022 blev han transporteret til Danmark med henblik på strafforfølgning. De tre øvrige formodede pirater fik efter pålæg fra den daværende justitsminister af 5. januar 2022 et tiltalefrafald og blev derefter løsladt i nærområdet.
 

Den 39-årige mand blev fremstillet i grundlovsforhør i Københavns Byret 7. januar 2022 og har været varetægtsfængslet siden. 


Med anklageskriftet nedlægger anklagemyndigheden påstand om frihedsstraf og udvisning.
 

Sagen føres i et samarbejde mellem National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) og Statsadvokaten for Særlig Kriminalitet (SSK), og den er endnu ikke berammet ved retten.
Klik venligst

© Copyright 2022 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Grøn skattereform sætter skub i elektrificeringen af Danmark
- PtX-produktion på Bornholm er kommet et skridt videre
- Rederier og fagforeninger vil chikane til livs
- Sidste Grønlandsskib sejler fra Aalborg i dag
- Skoleskibet Danmark lægger til i Aalborg og byder på bent skib i Aalborg
- Britisk styrmand fik en dom på halvandet års fængsel efter skibskollision
- Vestkysthavn ser sig selv som aktiv medspiller i stor klimaaftale om havvind i Nordsøen
- Aftale om Planloven imødekommer havnenes interesser
- Britisk styrmand erkender sig skyldig efter skibskollision
- Havn får tank-anlæg med brint
- Chaufførstrejke i Sydkorea påvirker forsyningskæderne
- Lodsvirksomhed ansætter ny økonomidirektør

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst