Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Havn på hjørnet af Thy har fået bestyrelsen på plads

Onsdag 4. maj 2022 kl: 10:25
Af: Redaktionen

Hanstholm Havns bestyrelse har på et møde tirsdag aften konstitueret sig med tidligere DI-branchedirektør Michael Svane som ny formand. Den nye konstituering fandt sted som følge af, at tidligere minister og folketingsmedlem for Venstre, Kristian Jensen, fornyligt forlod posten, da han havde sagt ja ti at blive direktør i organisationen Green Power Denmark

Michael Svane vil som formand for Hanstholm Havn fokusere på havnens fortsatte udvikling som markant fiskerihavn kombineret med at være en stærk serviceklynge og et kraftcenter for den grønne omstilling.


Kommunalbestyrelsen i Thisted Kommune godkendte i sidste uge at indstille den tidligere branchedirektør i DI Transport, Michael Svane, som ny formand til Hanstholm Havn.


Havnebestyrelsen udpeger selv sin formand blandt erhvervsrepræsentanter udpeget af kommunalbestyrelsen i Thisted Kommune. Det er aktuelt Michael Svane, Søren Mattesen, Marianne Nielsen og Lone Saaby, der bibringer havnen mange års erhvervserfaring. Der var på gårsdagens bestyrelsesmøde enighed om at konstituere Michael Svane som ny havneformand.


Michael Svane er 64 år og uddannet jurist med over 25 års erfaring fra transportbranchen. Han har blandt andet arbejdet for vognmandsorganisationen DTL og Dansk Industri. Søren Mattesen er administrerende direktør for opdrætsvirksomheden Sashimi Royal A/S Hanstholm Havn. Marianne Nielsen er uddannet ingeniør og arbejder som direktør for Drift og Infrastruktur i SDC A/S. Lone Saaby er direktør for Education Esbjerg.


Sætter kurs mod ambitiøs fremtid
De tre øvrige bestyrelsesmedlemmer er udnævnt i henhold til bestyrelsesvedtægterne for Hanstholm Havn. Det gælder dels en ejerrepræsentant fra Thisted Kommune, hvor viceborgmester Jens Kristian Yde er valgt og samtidig er bestyrelsens næstformand. Herudover er der tale om formand for Hanstholm Fiskeriforening, Jan N. Hansen, samt en medarbejderrepræsentant fra havnens organisation, som er serviceleder Kristian Bjerregaard.


De seks øvrige bestyrelsesmedlemmer har siddet i havnens bestyrelse siden 16. marts i år.


Havnebestyrelsen ser frem til at stå i spidsen for Hanstholm Havns udvikling over de kommende fire år, hvor kursen er sat mod en fortsat udvikling af havnens kerneforretning, fiskeriet, kombineret med ambitioner om at gøre Hanstholm Havn til en stærk energihavn med fokus på vedvarende energi og Power-to-X. Dertil kommer et stort fokus på at få mere gods over kaj via nye containerruter til centrale nøglemarkeder, realisering af havnens store potentiale inden for akvakultur samt Hanstholm Havns fortsatte udvikling som konkurrencedygtig serviceklynge.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Seks meldes døde
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Containerskib sejler bro ned
- Skibe, der transporterer offshore-personale, bliver omfattet af ny international sikkerhedsstandard
- Kli­ma­re­gu­le­ringen af den globale skibsfart tager små skridt fremad
- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Rederi-koncern med islandske rødder lancerer rute uden om Frankrig
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport
- 31-årig anholdt i sag om indsmugling af 300 kg kokain
- Havneatlas giver overblik over danske erhvervshavne
- Havn melder sig ind i erhvervsorganisation

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst