Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Tysk transport- og logistikkoncern omsatte for over 7 milliarder euro

Torsdag 7. april 2022 kl: 11:13
Share  


Af: Redaktionen

I regnskabsåret 2021 øgede den tyske transport- og logistikkoncern, Dachser, der har hovedsæde i Kempten, sin konsoliderede omsætning med 26,0 procent til 7,1 milliarder euro - knap 53 milliarder kroner

Dachser peger i forbindelse med årsresultatet på, at det positive resultat for 2021 skyldes organisk vækst i antallet af forsendelser og tonnage på henholdsvis 6,3 procent og 7,7 procent på koncernniveau. Høje fragtrater udløst af den knaphed på fragtkapacitet, som alle transportører oplever, var også en væsentlig faktor i den markante omsætningsfremgang. 


- Der er ingen tvivl om, at 2021 var enestående på mange måder, herunder i form af de ekstreme udfordringer, der skulle overvindes, siger Burkhard Eling, der er administrerende direktør for Dachser. 


- Året var præget af brexit, covid-19-pandemien og globale forsyningskæder, der var presset til bristepunktet, hvilket alt sammen bidrog til stor usikkerhed blandt vores kunder. Selv i denne situation lykkedes det os at tilbyde logistikløsninger og samtidig at opretholde et højt niveau af kvalitet og service. På denne måde styrkede vi båndene til kunderne og forfulgte en målrettet udvidelse af forretningen, især med hensyn til vores største kunder. Det var en ekstraordinær præstation, eftersom de vanskelige forhold betød, at vores teams måtte præstere med alt, hvad de havde, siger han videre.


Strategisk og fremtidsorienteret indsats 
Ser man på det igangværende år - 2022 - peger Dachser på, at usikkerhed og udfordringer fortsætter med at præge markedet. Krigen i Ukraine forårsager ekstrem menneskelig lidelse og vil også efterlade dybe mærker i den globale økonomi. Så er der de rekordhøje energi- og brændstofomkostninger, den yderligere forværring af chaufførmanglen og vedvarende forstyrrelser i de globale forsyningskæder. Sidstnævnte faktor skyldes delvis yderligere udbrud af covid-19 - eksempelvis i Kina og Hongkong for nylig. 


- Vi må acceptere, at vi går endnu et år i møde, hvor opretholdelse af forsyningskæder vil kræve krisestyring, fleksibilitet og modstandsdygtighed, påpeger Burkhard Eling. 


Ikke desto mindre forbereder Dachser sig også på fremtiden ved at investere i logistikfaciliteter, digitale teknologier og udstyr. Efter at have investeret omkring 100 millioner euro i 2021 planlægger virksomheden at bruge ca. 200 millioner euro i 2022. 


- Det omfatter projekter som vores fuldautomatiske højlager i Memmingen. Anlægget med 52.000 pallepladser åbner til oktober, siger Burkhard Eling og fortsætter:


- Samtidig foretager vi også betydelige investeringer i digitalisering, klimabeskyttelse og især i vores medarbejdere - logistik er trods alt og vil altid være et forretningsområde, der drives af mennesker for mennesker.


I 2021 ansatte Dachser omkring 1.000 nye medarbejdere over hele verden, og omkring 2.200 unge er i øjeblikket i gang med en elev- eller lærlingeuddannelse på Dachser-kontorer rundt om i verden. 


Dachsers høje egenkapitalandel på ca. 60 procent sikrer en stærk støtte for virksomhedens investeringspolitik. 
Klik venligst

© Copyright 2022 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Komité kommenterer Kattegat-undersøgelse
- Aftale om Planloven imødekommer havnenes interesser
- Forundersøgelsen af en fast Kattegatforbindelse er lagt frem
- Tunnelbyggeri holdt rejsegilde
- Håndbog sætter spot på sikre godstransporter
- Uddannelse som lokomotivfører hos Lokaltog A/S er populær
- Nye vigespor på Svendborg-banen skal analyseres
- Rederier i samme koncern går sammen for at tilbyde forbedret tilbud
- Korridor uden om København H skal skabe kortere rejsetid med tog
- EU-Kommissionen vil beskytte transportsektoren i krisetider
- Kattegatkomité får ny formand
- Politikere kritiserer mangelfuldt nordisk transportsamarbejde

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst