Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Endnu et truckanlæg får nu GTL - dieselolie produceret af gas

Mandag 24. januar 2022 kl: 10:32
Af: Redaktionen

Endnu et truckanlæg får nu GTL - dieselolie produceret af gas

DCC Energi har åbnet endnu en stander og tank med GTL-brændstof på et af de 146 Shell anlæg i Danmark med truckfaciliteter, som selskabet driver

Det er Shell-anlægget i Kruså, der har fået det naturgasbaserede dieselalternativ i hanerne. Der med kan transportører tanke GTL-brændstof på 10 danske Shell-truckanlæg landet over.


Sidste år åbnede DCC Energi, der driver Shell-netværket herhjemme, et tankanlæg med GTL i Vojens tæt på motorvej E45. 


- Med en placering tæt på Padborg, der er et af de steder i Nordeuropa, hvor der tankes mest diesel, er Kruså valgt med omhu, forklarer Søren Møller Maretti, der er retaildirektør i DCC Energi.


- Vi kan nu tilbyde transportørerne at tanke GTL hele vejen ned gennem Jylland - fra Støvring i nord til Kruså i syd. Vi oplever fortsat, at efterspørgslen på GTL vokser. Derfor er det relevant for os at folde brændstoffet ud som en mulighed på flere og flere af vores truckanlæg, siger han og forklarer, at på den måde får transportørerne gradvist bedre mulighed for at supplere GTL-forsyningen fra hjemmetanken med tankning af GTL på farten.


- Her er gode placeringer langs transportbranchens hovedfærdselsårer en af de afgørende faktorer for, hvordan vi folder GTL ud langs vejene. Og planen er, at vi også i 2022 øger tilgængeligheden til GTL, påpeger han.


DCC Energi sendte som de første i Danmark GTL-brændstof ud på erhvervsmarkedet i 2016. I dag tilbyder 10 Shell truckanlæg fordelt på Fyn, Sjælland og i Jylland GTL. Hertil kommer store mængder, der bliver leveret direkte til virksomheder, havne og kommunale kunders hjemmetank.


Genvej til lavere partikeludledning
GTL står for Gas to Liquids. GTL er et flydende, diesellignende brændstof lavet på naturgas og kan anvendes på alle dieselmotorer. Brændstoffet opfylder blandt andet EN15940 for paraffinsk diesel. Selv i nyere dieselmotorer kan brændstoffet sænke udledningen af partikler til lokalmiljøet. Afhængig af motor, filtersystem og køretøjets anvendelse udleder GTL op 38 procent færre partikler sammenlignet med almindelig diesel.


DCC Energi tilbyder, at erhvervskunder med et Shell Card Erhverv kan CO2-kompensere brændstofforbruget, når de tanker. Den mulighed for at sætte ind over for brændstoffets klimaaftryk gælder også for GTL. Og i en tid, hvor klimahensyn fylder stadig mere også i transportbranchen, er det ifølge Søren Møller Maretti en interessant mulighed for mange transportører.


Om DCC Energi:
  • DCC Energi er en af Danmarks store energivirksomheder og forsyner kunderne med en bred vifte af brændstoffer og energiprodukter
  • Selskabet er blandt andet forhandler af kvalitetsprodukter fra Shell og Gulf og driver netværket af Shell-tankstationer i Danmark
  • DCC Energi omsætter årligt for omkring 6 milliarder kroner.
  • På hovedkontoret i Nærum nord for København beskæftiger selskabet cirka 125 ansatte




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst