Klik venligstRedaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Foderstofvirksomhed på Mors bygger pakhuse i Limfjordshavn

Tirsdag 18. januar 2022 kl: 11:26
Share  


Af: Redaktionen

Foderstofvirksomhed på Mors bygger pakhuse i Limfjordshavn

Den familiedrevne foderstofvirksomhed, Mollerup Mølle, bygger fire nye pakhuse på Aalborg Havn for at fremtidssikre forretningen. Virksomheden, der har hovedsæde på Mors, tog første spadestik til de fire nye pakhuse på i alt 8.000 kvadratmeter på Aalborg havn i november sidste år

Mollerup Mølle har over 80 år på bagen og har gennem de senere år udviklet sig til en markant aktør i Nordjylland med en omsætning på knap 1,5 milliarder kroner og en produktion på godt 325.000 ton foder årligt. Men virksomheden er ny på Østhavnen i Aalborg


- Havneaktiviteterne er dygtigt flyttet fra midtbyen og ud i øst, hvilket har resulteret i et meget attraktivt industriområde i Aalborg Øst. Vi har kunnet se en voldsom vækst generelt i det nordjyske over de senere år, og den udvikling ønsker vi at udbygge yderligere, siger Søren Rathcke, der er bestyrelsesformand i Mollerup Mølle.


- Ud over at være et erhvervsområde i vækst, er Aalborg havn også Nordjyllands trafikale knudepunkt, og her får vi direkte adgang til effektiv infrastruktur med skib, jernbane og landevej, hvilket er helt afgørende for vores forretning. Det giver os meget større fleksibilitet og øger vores konkurrencekraft i et større geografisk område, der rækker ud over Danmarks grænser, siger han videre.


Optimeringen af logistikmulighederne handler også om at styrke fundamentet og være på forkant med udviklingen.


- Det er et vigtigt skridt i at ruste vores virksomhed til fremtiden. Ud over, at vi agerer i et stærkt landbrugsområde med mange driftige landbrugsbedrifter, er der også langsigtede perspektiver i det, fordi der på Aalborg Havn er den rette viden og de rette rammer til både forretningsmæssig og fysisk vækst for os som virksomhed, siger Søren Rathcke.


De fire pakhuse er ikke kun tiltænkt Mollerup Mølle selv, men også udlejning til andre virksomheder, som kan leje enten et halvt eller et helt pakhus afhængig af behovet for lagerkapacitet.


Et af de afgørende elementer i byggeriet er rammerne for godshåndtering. Pakhusene er derfor placeret tæt ved kajen med tilstrækkelig vanddybde til at kunne tage imod skibe med over 30.000 ton gods, og samtidig er multiterminalen, jernbaneterminalen og brovægten lige ved hånden.
Port of Aalborg ser ligeledes store perspektiver i Mollerup Mølles byggeri.


- Det er en kærkommen udvidelse af faciliteterne på Aalborg havn, at Mollerup Mølle bygger nye pakhuse og derved bidrager til at imødekomme den stigende efterspørgsel på lagerkapacitet. Det styrker både Mollerup Mølles og andre virksomheders fremtidsmuligheder. Samarbejde er en vigtig del af Port of Aalborgs koncept, og det passer derfor perfekt ind i vores strategi, når nye aktører kommer ind og bidrager til at løse en udfordring, som kommer flere virksomheder til gode, siger Michael Rosenkilde Lind, der er Senior Commercial Manager hos Aalborg Havn.


De fire pakhuse forventes klar til blive taget i brug i løbet af 2022 startende fra andet kvartal.
Klik venligst

© Copyright 2022 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Øresundsfærger sejler mere og mere bæredygtigt
- Svensk havn er klar til metanol
- Færgerederi skruer op for vindenergien
- Politikere kritiserer mangelfuldt nordisk transportsamarbejde
- Kran-koncern investerer en milliard kroner i store kraner
- Rederi havde mere fragt med på sine færger - og flere passagerer
- Koncern med flere færgeruter fik en god start på 2022
- Formodet pirat er blevet tiltalt
- Dansk rederi-koncern køber tysk tog-operatør
- Sydvestjysk havn vil investere trecifret millionbeløb i mere infrastruktur
- Danmark underskriver erklæring om grøn søfart i Norden
- Nye krav fra EU ændrer toldhåndteringen i 2022

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst