Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Gamle poppeltræerne må vige pladsen for nye og flere træer

Torsdag 13. januar 2022 kl: 10:48
Af: Redaktionen

De 82 poppeltræer, som pryder midterrabatten på et stykke af Ringgaden i Aarhus, udgør i dag en fare for trafikanterne. Derfor skal de fældes og erstattes med nye og flere træer. De 40 år gamle træer, som står på strækningen mellem Silkeborgvej og Langelandsgade, smider store grene og er i fare for at vælte

Selvom træerne ser store og robuste ud, er virkeligheden er en anden for poppeltræerne, der blev plantet i midterrabatten på Ringgaden i Aarhus. De 40 år gamle træer smider store grene og er i fare for at vælte. Træerne er blevet vurderet af Simon Skov, der er ekspert i risikotræer og seniorrådgiver på Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning på Københavns Universitet. Ifølge ham er det for risikabelt at lade dem stå.


- Træerne har nået en alder og en tilstand, hvor de kan være farlige for trafikanterne på Ringgaden. Det er selvfølgelig ærgerligt, at vi er nødt til at fjerne dem, men vi vil naturligvis ikke sætte aarhusianernes sikkerhed over styr, siger Kim Gulvad Svendsen, der er Bylivschef i Aarhus under Teknik og Miljø.


- Poppeltræerne er store, men de er ikke stærke. De er pionertræer, og det betyder, at de hurtigt vokser sig store og smukke - men de bliver også hurtigt gamle og svækkede. De smider grene på vejene, og de har et ustabilt rodnet, som gør, at de er i fare for at vælte, siger Simon Skov.


Selvom de 82 poppeltræer har aftjent deres tid på Ringgaden, er de ikke færdige med at gøre nytte. Stammerne får nyt hjem i byens skove og parker - blandt andet i den nye, midlertidige bypark på Pier 2 - hvor de fortsat kan være hjem for insekter, smådyr og svampe.


Fældningen af træerne begynder mandag 17. januar, og arbejdet forventes at være færdigt fredag 28. januar. På strækningen fra Silkeborgvej til Langelandsgade lukkes et spor i hver kørselsretning, men der vil stadig være mulighed for at bruge de andre spor, mens arbejdet står på. Fældningen kommer primært til at foregå i aften- og nattetimerne mellem klokken 19.00 og 05:00.


Midterrabatten vil ikke være trætom i lang tid, da der i løbet af foråret skal plantes nye og flere træer på strækningen.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst