Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Lufthavnen på Amager kom op på knap 9,2 millioner passagerer i 2021

Onsdag 12. januar 2022 kl: 13:39
Share  


Af: Redaktionen

Lige knap 9,2 millioner mennesker rejste igennem Københavns Lufthavn i 2021. Det svarer til omkring en tredjedel af aktiviteten i 2019 - året før corona-tiden. Første halvdel af 2021 var stort set uden trafik og rejsende på grund af corona-smitte og rejserestriktioner. I løbet af sommeren og efteråret gjorde flyrejserne comeback, så antallet af passagerer i andet halvår nåede op over 50 procent i forhold til 2019

Der rejste i alt 9.179.654 passagerer gennem terminalerne i Københavns Lufthavn på Amager i 2021, hvilket svarer til en vækst på 22 procent i forhold til 2020, hvor corona-pandemien ramte i marts. 2021 endte samlet set 70 procent under 2019.


- Efter en usædvanligt stille vinter og forår genåbnede Europa, og restriktionerne blev fjernet. Antallet af rejsende blev på få måneder mere end firedoblet fra 260.000 i maj til 1,2 millioner i juli. Det viser, at rejselysten er intakt, og det lover godt for 2022, siger Peter Krogsgaard, der er kommerciel direktør i Københavns Lufthavn.
 

Sommeren og efteråret havde 40.000 - 50.000 rejsende dagligt og genstart af omkring 120 flyruter. I andet halvår var aktiviteten oppe på 50 procent af normalen, især båret af Europa-trafikken.

 
- I december nåede vi trods omikron-varianten lige knap 1,1 million passagerer, siger Peter Krogsgaard.


Flertallet af de internationale ruter blev genoprettet i løbet af året, så Københavns Lufthavn fortsat kan kalde sig for Nordens klart største og vigtigste, internationale lufthavn.

 
Peter Krogsgaard fremhæver, at lufthavnen er en attraktiv og effektiv lufthavn for flyselskaberne med et stort opland, der dækker ikke blot Danmark og Sydsverige, men også store dele af Nordeuropa.

 
Spanien blev årets topscorer
På de månedlige toplister over destinationer i 2021 var der især et land, der skilte sig ud: Spanien. Her blev Malaga og Mallorca to af de store rejsemål frem til vinteren, hvor Gran Canaria kom ind på top-10-listen i december.
 

Dermed blev Spanien årets absolut mest besøgte land med 1,1 million rejsende. Også andre klassiske ferielande som Italien, Grækenland og Tyrkiet havde mange rejsende med henholdsvis 450.000, 410.000 og knap 370.000 passagerer.
 

Da indenrigstrafikken har været langt mindre ramt end udenrigstrafikken, endte Aalborg som årets største destination med 566.393 passagerer.
 

London var gennem mange år den største destination fra København med over 20 daglige flyvninger. Sådan er det ikke længere. På årets top 10 lander London som nummer 6 med 348.948 rejsende - et fald på 84,4 procent i forhold til det sidste normale år før COVID-19.
 

Også mere liv i de lange ruter
Mens det meste af Europa åbnede omkring sommerferien, var USA og Asien fortsat mere eller mindre lukket land for rejsende frem til november. Det betød, at passagertallet på de lange, interkontinentale ruter landede på knap 18 procent af niveauet fra 2019:
 

- Ved årets slutning kom der igen gang i de lange rejser ud af Europa til især Thailand og amerikanske storbyer som New York, San Francisco og Chicago. I december var vi på næsten 50 procent af de normale passagertal på den interkontinentale trafik. Det skaber ekstra optimisme, siger Peter Krogsgaard.
 

Han vurderer, at der i 2022 er brug for mere enkle og klare rejseregler - ikke blot i Europa, men i hele verden. 


- Når vi er igennem denne vinter - og hvis vi undgår flere overraskende corona-varianter - kan vi meget vel se trafikken i Europa begynde at nærme sig normalen i løbet af sommeren, siger Peter Krogsgaard.

Klik venligst

© Copyright 2022 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Lufthavn på Amager omsatte for halvanden milliard kroner på seks måneder
- Norsk flyselskab fløj med flere i juli og kom tæt på før corona-tiden
- Midtjylland får fragtforbindelse over Atlanten
- Tysk flyselskab åbner for bæredygtig transport
- Passagertal i juli kom tæt på 2019-højden
- Norske lufthavne betjente 5,1 millioner passagerer i juni
- Spansk flypersonale i irsk lavprisselskab vil blive udtaget til strejke
- Ansatte i tysk flyselskab har nedlagt arbejdet
- Transportkoncern lægger milliarder til kvartalsresultat
- Datterselskaber's ansatte kan fortsætte på deres overenskomster
- Derfor skal du ikke hævne dig på SAS efter strejken
- Ny overenskomst gælder for alle piloter i SAS' selskaber

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst