Klik venligstRedaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Ny bro skal bane vejen for elektriske tog

Onsdag 12. januar 2022 kl: 12:02
Share  


Af: Redaktionen

Ny bro skal bane vejen for elektriske tog

Banedanmark er i gang med at gøre jernbanen klar til fremtidens el-tog. I den forbindelse skal den eksisterende og 100 år gamle vejbro ved Skanderborgvej i Skanderborg Kommune nedrives ned og erstattes med en ny og højere bro, så der bliver plads til køreledninger

Den nye vejbro skal erstatte den eksisterende bro fra 1921, der ikke er høj nok til de kommende el-master og kørestrømsledninger.


- Arbejdet med at elektrificere jernbanen er en forudsætning for, at vi kan få indsat fremtidens eltog, som både udleder mindre CO2 og støjer mindre. Derfor er vi også glade for, at vi nu kan igangsætte arbejdet her ved Skanderborgvej, som er et vigtigt skridt på vejen mod den grønne jernbane, siger Jette Aagaard, der er projektdirektør for elektrificeringsprogrammet i Banedanmark.


Helt konkret begynder broarbejdet ved Skanderborgvej fredag 14. januar, hvor den nuværende bro vil blive lukket for trafik.


Selve anlægsarbejdet består af flere faser. Som lokal beboer vil man givetvis i løbet af foråret kunne få øje på en flok gravemaskiner, der er i færd med at rive den eksisterende bro ned.


Når alle betonresterne fra den gamle bro er blevet knust, skovlet sammen og kørt til genanvendelse, starter det egentlige arbejde med at støbe den nye, højere bro.


Den nye bro, som forventes at være klar til benyttelse i januar 2023, kommer til at bestå af 960 kubikmeter beton. Ligesom den eksisterende bro vil den nye vejbro også have cykelstier i begge sider.


Midlertidig omkørsel
Mens arbejdet står på, vil vejskilte sørge for at guide bilister og cyklister, der dagligt kører mellem Hørning og Stilling, ud på en 1,8 kilometer lang omkørsel, som går via Herredsvejen og Agerskovvej.


I samme periode sørger Banedanmark løbende for at holde de nærmeste beboere orienteret om potentielt støjende arbejder. I enkelte tilfælde vil arbejdet også medføre ændringer i togtrafikken.


- Vi har bestræbt os på at tilrettelægge arbejdet, så det forstyrrer så lidt som muligt. Det er samtidig klart, at når vi i kortere perioder skal pille den gamle bro ned eller arbejde ved sporet, så går det af sikkerhedsmæssige grunde ikke, at der kommer tog kørende, siger Jette Aagaard.


Der vil derfor være enkelte weekender og nætter, hvor der i stedet køres togbusser på strækningen. 


Fakta om brorenovering over banen mellem Fredericia og Aalborg:
  • Som en del af elektrificeringen af jernbanen skal Banedanmark bygge og renovere 85 broer på den 256 kilometer lange strækning mellem Fredericia og Aalborg
  • Der skal desuden opsættes el-master og kabler langs sporene
  • De kommende el-tog vil udlede omkring 85 procent mindre CO2 samt støje mindre, end de nuværende dieseltog
  • DSB's nye, eldrevne tog forventes indsat på strækningen i slutningen af 2026
Klik venligst

© Copyright 2022 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Politikere kritiserer mangelfuldt nordisk transportsamarbejde
- Dansk rederi-koncern køber tysk tog-operatør
- Ny bygning i Sydhavnen er kontakt til elektriske tog
- Svensk togoperatør kørte ud af første kvartal med overskud
- Nye krav fra EU ændrer toldhåndteringen i 2022
- Limfjordshavn skal have ny direktør
- Politisk flertal på Christiansborg giver 416 millioner kroner til Østbanen
- Over 2.500 personer er blevet oplært i nye signalsystemer
- Ny intermodal forbindelse er åbnet mellem Tyskland og Sverige
- Kombi-forbindelse forbinder Lübeck med Halmstad
- Herning-speditør åbner for import med skib, tog eller fly fra Fjernøsten
- Tysk transport- og logistikkoncern omsatte for over 7 milliarder euro

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst