Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Transportministeren ønsker et større fokus på udfasning af fossile biler i EU

Onsdag 8. december 2021 kl: 10:10
Share  


Af: Redaktionen

Torsdag holder EU’s transportministre rådsmøde i Bruxelles, men den danske transportminister, Benny Engelbrecht (S), tager til Bruxelles allerede onsdag for at øge opmærksomheden på omstillingen af persontransporten til mere bæredygtige forhold

S-Regeringen har et mål om, at produktionen af fossile biler er udfaset i 2030 - et mål, som den danske transportminister ønsker skal gælde i Europa, hvor lande som Tyskland, Sverige, Italien, Tjekkiet og Spanien har store bilfabrikker.


- Vi er ikke alene om at løse klimaudfordringerne. Det er en bunden, fælles opgave, vi deler med resten af verden - og med de øvrige lande i EU. Det er derfor afgørende, at vi samarbejder, deler viden og træffer beslutninger om fælles fodslag, så omstillingen forløber så ensartet og effektivt som overhovedet muligt. Det kræver dog noget benarbejde, og derfor lægger jeg også den ekstra tid i arbejdet, der skal til, siger Benny Engelbrecht.


Det formelle rådsmøde er torsdag i denne uge, men transportministeren tager til Bruxelles onsdag for at holde en række møder med centrale personer og aktører inden for den grønne omstilling. Det gælder blandt andre EU-transportkommissær Adina Valean og danske medlemmer af EU-Parlamentet.


- Jeg ser frem til at gense mine europæiske kollegaer og endnu en gang bringe de gode grønne dagsordener til bordet. Danmarks ambitionsniveau er højt, men det er ikke urealistisk - og det er i samarbejdet med de øvrige lande i EU, at vi kan sikre de væsentlige forhold, der skal til, for at vi kan lykkes med vores del af den grønne omstilling. Så jeg glæder mig bestemt til at genoptage drøftelserne med både de danske og udenlandske repræsentanter i EU, sigerr Benny Engelbrecht.


Ud over udfasning af fossile biler er der også drøftelser om den grønne omstilling af den tunge transport, togtransport, cyklisme og AFI-loven (AFI - Alternative Fuels Infrastructure Directive) om blandt andet udbredelse af ladeinfrastruktur på programmet.
Klik venligst

© Copyright 2022 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Tøjkoncern øger antallet af transporter kørt med CO2-reducerende brændstof
- Rådgivningsvirksomhed vil holde sig væk fra nye projekter om fossile brændstoffer
- Råd for grøn omstilling skal have ny direktør
- Elektriske lastbiler får særlig sikkerhedsfunktion
- Antallet af ladepunkter til elbiler er stigende
- Endnu et truckanlæg får nu GTL - dieselolie produceret af gas
- Kød skal køres i køletrailere med elektriske køleanlæg
- - Vi må have en realistisk målsætning for den grønne omstilling
- Tung transport har brug for ambitiøse grønne mål
- Rapport kommer med fem anbefalinger til nul-emission fra vare- og lastbiler
- Fredag 14. januar 2022 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Dansk transportkoncern etablerer togforbindelse med kølecontainere mellem syd og nordvestspanien

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst