Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Færdselsstyrelsens nye redskab til vejsidesyn gør det tunge arbejde lettere

Mandag 29. november 2021 kl: 12:01
Share  


Af: Redaktionen

Færdselsstyrelsens nye redskab til vejsidesyn gør det tunge arbejde lettere
(Foto: Færdselsstyrelsen)

Midt i april i år tog Færdselsstyrelsens inspektører et nyt transportabelt værktøj - en mobil bremseprøvestand - i brug, når de skal kontrollere lastbiler ved vejsidesyn. Færdselsstyrelsen kontrollerer hvert år over 5.000 tunge erhvervskøretøjer for at sikre, at transporten af gods på de danske veje sker med velholdte køretøjer, der kan overholde kravene og ikke udgøre en fare for færdselssikkerheden

Færdselsstyrelsen nye redskab, en mobil bremseprøvestand, er kort fortalt et værktøj til at teste og afprøve bremser på et køretøj. En bremseprøvestand fungerer ved, at man placerer en af køretøjets aksler i bremseprøvestandens ruller, hvorefter bremseprøven startes. 


Og den nye mobile bremseprøvestand har gjort det lettere for Færdselsstyrelsens inspektører at kontrollere og dermed finde de køretøjer, som ikke overholder lovens krav og kan udgøre en fare for færdselssikkerheden.

 
Selve prøven foregår ved, at køretøjets bremser aktiveres og herefter øges bremsekræften indtil punktet lige før hjulblokade. Hver aksel på køretøjer bliver testet og herefter kan man beregne og afgøre, om køretøjets bremser er velfungerende og overholder lovens minimumskrav.
 

Bremseprøvestanden, som Færdselsstyrelsen har taget i brug, er transportabel og kan anvendes på store køretøjer. Det er derfor muligt for Færdselsstyrelsen at benytte det nye værktøj ved vejsidesyn i hele landet.
 

Den nye mobile bremseprøvestand, har indtil videre resulteret i, at der ved vejsidesyn er fundet flere køretøjer end tidligere, der ikke har haft bremser i tilstrækkelig stand til, at de kunne køre på vejene. Ifølge Færdselsstyrelsens evaluering af det nye værktøj, har godt 320 køretøjer siden maj, enten fået en begrænsning på brugen af deres køretøj eller et forbud. Ligeledes har knap 420 køretøjer i perioden, ikke kunne blive godkendt ved et detaljeret syn.


- Med bremseprøvestanden har vores medarbejdere fået et godt værktøj, der kan være med til at sikre, at de tunge køretøjer, som transporterer gods på de danske veje, lever op til lovens krav. Det giver øget færdselssikkerhed for alle bilister, når køretøjerne på vejene er i en ordentlig stand. Samtidig kan chaufførerne også være sikre på, at afgørelserne sker på baggrund af et solidt og præcist grundlag, siger Færdselsstyrelsens vicedirektør for transport, køretøjer og klima, Jesper Høgh Bach.


Klik venligst

© Copyright 2022 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Tøjkoncern øger antallet af transporter kørt med CO2-reducerende brændstof
- Vejdirektoratet giver spøgelsesbilister kamp til stregen
- Trafikbetjeningen til og fra Bornholm skal analyseres
- Transportministeren vil have debateret 11 kg-reglen ved høring
- Næste etape af EU’s vejpakke træder i kraft
- Per Christensen har trukket sig som formand for 3F
- Maskintrailer har fundet vejen til entreprenør i Vejen
- En spanier kan også arbejde som chauffør i Danmark
- Elektriske lastbiler får særlig sikkerhedsfunktion
- Vognmand i Padborg har fået tre ud af fem nye trækkere
- Vejhjælpsforretning gik godt i 2021
- Endnu et truckanlæg får nu GTL - dieselolie produceret af gas

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst