Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Danmarks største ladeanlæg til elbusser åbner i Bagsværd

Fredag 26. november 2021 kl: 13:03
Share  


Af: Redaktionen

Danmarks største ladeanlæg til elbusser åbner i Bagsværd

Ladeoperatøren - energiselskabet E.ON - åbner sammen med busoperatøren Umove Danmarks største lade-anlæg, hvor 66 busser kan få hævet energiniveauet i deres batterier på samme tid. De 66 busser, som busoperatøren Umove skal fylde pladserne på anlægget op med, skal køre for Movia på ruter i Storkøbenhavn

Det store lade-anlæg rummer 33 lynladere på hver150 kW, der kan lade to elbusser op samtidig på tre-seks timer. Dermed er der sikret elektrisk busdrift til 66 busser i Storkøbenhavn, hvilket svarer til omkring en femtedel af Movia's planlagte el-busser frem til 2022. 


Umove, Movia, E.ON og GodEnergis investering betegnes som et stort skridt på vejen til en elektrificering af busserne i Storkøbenhavn.
Movia står for busdriften, der varetages af busoperatøren Umove. De har samarbejdet med E.ON og GodEnergi, som håndterer etablering og drift af ladestanderne på det nye ladeanlæg i Bagsværd.


Med indsættelsen af de nye elbusser vil Movia ved udgangen af 2022 have sat 336 elbusser i drift på Sjælland. Det svarer til 24 procent af alle busser, der kører for Movia. Busoperatøren Umove vil med de nye busser i alt komme til at køre med 76 elbusser for Movia.


- Med Movias mobilitetsplan har vi sammen med kommuner og regioner på Sjælland sat et meget klart fælles mål for den grønne omstilling. Vores busser skal være CO2-neutrale i 2030, og mindst halvdelen skal køre på el. Alle vores flexbiler skal også køre på el, ligesom vores nye tog skal være eldrevne. Havnebusserne er allerede 100 procent eldrevne. En vigtig forudsætning for at nå vores mål er selvsagt, at der så også er tilstrækkelig ladekapacitet, siger administrerende direktør i Movia Dorthe Nøhr Pedersen.


Busser samler energi om natten
Et af de vigtigste parametre for det nye ladeanlæg i Bagsværd er driftssikkerhed. Busserne vil typisk kunne lade om natten, men der vil også være behov for opladning i løbet af dagen for visse linjer.


- Vi er stolte over sammen med Movia at være den busoperatør i landet, der satte el-busser i drift i stor skala i Roskilde. For os som selskab har det været en stor succes, og vores chauffører er meget glade for de el-drevne busser. Derfor er vi også glade for, at vi nu mønstrer landets største el-drevne flåde og ladeanlæg, siger Johnny Hansen fra Umove og fortsætter:


- Vi glæder os meget til at byde alle de nye medarbejdere i de nye busser velkomne.


E.ON er klar til at bygge flere store lade-anlæg i Danmark
Med det nye lade-anlæg har E.ON markeret sig som leverandør og operatør af lynladere til transportsektoren, hvor skridtet efter busser bliver tunge lastbiler, der også er eldrevne. E.ON forventer, at der inden for en relativ kort årrække vil være behov for langt flere af den type lade-hubs - ikke blot til busser, men også langs motorvejsnettet, så fremtidens elektriske lastbiler kan understøttes.


- Elbilerne er virkelig trådt ind på scenen i år blandt de almindelige danskere. Men elbusserne er lige så godt på vej i de danske storbyer, fordi aktører som Umove og Movia går foran og skifter til el. I løbet af to-tre år vil vi for alvor se elektrificeringen af den kommercielle, tunge lastbiltrafik. Og når det sker, så vil det gå langt hurtigere end med elektriske personbiler, fordi det økonomiske og miljømæssige incitament er så meget større for transportbranchen, siger Pär Möller, der er Nordisk direktør for eMobility i E.ON. 


Ladeanlægget i Bagsværd indvies søndag 28. november, hvor transportminister Benny Engelbrecht (S) vil sætte strøm til den første bus sammen med Gladsaxe Kommunes borgmester Trine Græse (S), og der vil være repræsentanter fra Movia, Umove, E.ON og GodEnergi. Samtidig fejrer Umove dagen med åbent hus for alle nuværende og kommende medarbejdere med blandt andet prøveture i de nye elbusser.


Klik venligst

© Copyright 2022 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Udbud åbner for over 200 el-busser på Sjælland
- Politiet fandt narko hos buspassager
- Trafikselskab har fået ny kommerciel direktør
- Antallet af erhvervsparkeringer i København er faldet med 25 procent
- Mæns udgør 90 procent af de sigtede for kørsel i påvirket tilstand
- Erhvervslivets forventninger falder yderligere
- Lufthavn på Amager omsatte for halvanden milliard kroner på seks måneder
- Vagter skal skabe tryghed på S-togsnettet
- Bilbranche-organisation ændrer i sin bestyrelse
- Trafikselskab inviterer flere med bus og letbane
- Togoperatør lægger sundhedstjek til rejsen
- Fredag 5. august 2022 lå brændstofpriserne på følgende niveau

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst