Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Politi og trafikselskab tager sammen på kontrol

Torsdag 25. november 2021 kl: 21:00
Share  


Af: Redaktionen

Movia, der står for den kollektive transport med busser og lokaltog på Sjælland inklusiv Hovedstadsområdet, er gået sammen med politiet om fælles kontrolindsatser rundt om på Sjælland. Den øgede indsats skal øge passagernes bevidsthed om, at alle skal betale for turen

Hvert år er der en del passagerer, der tager med Movia's busser at betale for rejsen. Da manglende billetindtægter er en udfordring for Movia, udfører selskabet løbende billetkontrol rundt om på hele Sjælland. Erfaringen viser dog, at der er visse tidspunkter, områder og buslinjer, hvor det er svært for Movia's kontrollører at gennemføre billetkontrol. Det har ført til et samarbejde mellem Movia og det lokale nærpoliti om koordinerede billetkontrolindsatser. 


Under en koordineret billetkontrolindsats sammen med Københavns Politi på Nørrebro i København fredag 12.  november udskrev otte Movia kontrollører 192 kontrolafgifter ved en nøje planlagt indsats i buslinjerne 1A, 5C og 350S. De 192 kontrolafgifter er ifølge Movia relativt mange. På en gennemsnitlig dag udskriver en kontrollør omkring 10 afgifter om dagen. 


- Billetindtægterne er en forudsætning for, at vi kan blive ved med at have god kollektiv transport, da Movia ellers kommer til at mangle de billetindtægter, der er med til at betale for bustrafikken, siger Movia's direktør for Kommerciel og Kunder, Camilla Struckmann.


Movia peger på, at samarbejdet med politiet bidrager til øget sikkerhed for Movia's kontrollører.


- Det sker jo desværre ind i mellem, at nogle forsøger at undvige en kontrolafgift. Og vi forstår selvfølgelig godt, at det er rigtigt ærgerligt at få en kontrolafgift. Men man skal altså altid huske at betale turen, som langt de fleste heldigvis også gør, siger Camilla Struckmann.


Klik venligst

© Copyright 2022 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Trafikbetjeningen til og fra Bornholm skal analyseres
- Færgerederi vil sejle flere gange mellem Odden og Ebeltoft
- Per Christensen har trukket sig som formand for 3F
- Busser i egen bane skal mindske trængsel
- TUR har udviklet et chaufførkursus i kørsel med el-busser
- Antallet af ladepunkter til elbiler er stigende
- Midttrafik har fået en ny bestyrelse
- Endnu et truckanlæg får nu GTL - dieselolie produceret af gas
- Vindstød kan udløse forbud mod kørsel over Storebælt
- Odense Letbane måler et fald i opbakningen
- Femern A/S og Transportministeriet får kritik fra statsrevisorerne
- Erhvervsuddannelser får en ny ordbog

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst