Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
REDERIORGANISATION EFTER ILDKAMP MELLEM PIRATER OG FRØMANDSKORPSET:

Piratangreb viser fregattens nødvendighed

Torsdag 25. november 2021 kl: 11:34
Af: Redaktionen

Onsdagens indsats i Guineabugten, hvor Frømandskorpset fra den danske fregat Esbern Snarre var i ildkamp med pirater, viser efter organisationen Danske Rederier opfattelse med tydelighed, hvor farligt området er. Rederiorganisationen udtrykker sin taknemmelighed for den danske indsats

Den danske fregat Esbern Snares kom i aktion onsdag i Guineabugten, hvortil den ankom efter afsejlingen fra Danmark 24. oktober.


Besætningen på fregatten reagerede onsdag på efterretninger om forhøjet risiko for pirateri i farvandet syd for Nigeria.

Efter at have observeret en mistænkelig motorbåd med otte mand ombord blev Frømandskorpset sendt afsted i en hurtiggående RHIB-båd.
Efter at have afgivet varselsskud blev Frømandskorpset beskudt og de danske soldater besvarede ilden og ramte fem pirater, hvoraf fire af piraterne afgik ved døden. En blev såret.


- Jeg er dybt taknemmelig over, at det lykkedes at stoppe piraterne i tide, og at vores udsendte på Esbern Snare har gjort det, de er sat i verden for, og passet på besætningerne om bord på vores handelsskibe, siger Anne H. Steffensen, der er administrerende direktør i Danske Rederier.


Anne H. Steffensen er i øjeblikket i Ghana, hvor hun er inviteret med af statsministeren til at besøge de udsendte på Esbern Snare. Besøget er dog blevet aflyst torsdag efter onsdagens episode.


- Vi har hele tiden sagt, at Guineabugten er verdens farligste farvand, og episoden i går sætter streg under, at det ikke er for sjov, vi er her. Der er i den grad brug for Danmarks indsats, og selvom det kan lyde hårdt at sige, så kommer pirateri med en pris, siger Anne H. Steffensen.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Seks meldes døde
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Containerskib sejler bro ned
- Skibe, der transporterer offshore-personale, bliver omfattet af ny international sikkerhedsstandard
- Kli­ma­re­gu­le­ringen af den globale skibsfart tager små skridt fremad
- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Rederi-koncern med islandske rødder lancerer rute uden om Frankrig
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport
- 31-årig anholdt i sag om indsmugling af 300 kg kokain
- Havneatlas giver overblik over danske erhvervshavne
- Havn melder sig ind i erhvervsorganisation

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst