Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
VOGNMANDSORGANISATION OPFORDRER POLITIKERE:

Stop fiduserne med tredjelandskørsel

Mandag 22. november 2021 kl: 12:02
Af: Jesper Christensen

Der skal gælde lige betingelser for forholdet mellem danske vognmænd og udenlandske vognmænd. Det fremhæver vognmandsorganisationen DTL’s direktør Erik Østergaard i anledning af Folketingets førstebehandling af et forslag om at ændre godskørselsloven på en række punkter - eksempelvis tredielandskørsel

DTL ønsker, at chauffører, der kører tredjelandskørsel, aflønnes efter det lønniveau, som findes i de lande, hvor kørslen reelt foregår for at forebygge konkurrenceforvridning på markedet


Erik Østergaard peger på, at konkurrenceforvridning åbner for social dumping, skattespekulation og uetisk adfærd hos dem, som fristes af at udnytte grå zoner i lovgivningen.


- Det er konkurrenceforvridende for danske vognmandsvirksomheder, der kører eksportkørsel mellem Danmark og nabolandene, at chauffører i lastbiler fra Østeuropa, der for eksempel aflønnes efter det langt lavere bulgarske eller litauiske lønniveau, udfører tredjelandskørsel i Vesteuropa, siger Erik Østergaard, som fremhæver, at det er vigtigt for DTL, at chauffører, der kører tredjelandskørsel, aflønnes efter det lønniveau, som findes i de lande, hvor kørslen reelt foregår.


- Tredjelandskørsel i Vesteuropa er kendetegnet ved for eksempel at blive udført i på ture mellem Danmark, Sverige og Tyskland af chauffører i lastbiler fra Østeuropa, der eksempelvis aflønnes efter det langt lavere bulgarske eller litauiske lønniveau, siger Erik Østergaard og fortsætter:


- Det var ”fidusen” ved den tredjelandskørsel, som lå bag den nok så berygtede Kurt Beier-sag i Padborg. Her var konkurrenceforvridningen toppet op med social dumping af værste skuffe.


Ved et høringsnotat forud for førstebehandlingen i Folketinget peger Transportministeriet på, at såfremt tredjelandskørsel skal omfattes af omkostningsniveauet, kræver som udgangspunkt en fælles indstilling fra arbejdsmarkedets parter, som regeringen så efterfølgende skal bakke op om og få indarbejdet i regelsættet.


DTL opfordrer derfor S-Regeringen og arbejdsmarkedets parter til at få arbejdet gjort færdigt i forlængelse af Kurt Beier-sagen. Folketinget vedtog på på baggrund af Kurt Beier-sagen 8. november 2018, at pålægge den daværende VLAK-Regering at lægge afgørende vægt på danske løn- og arbejdsforhold i EU-forhandlingerne om vejpakken i forbindelse med både cabotage, kombitransporter og tredjelandskørsel i Danmark.


Erik Østergaard peger på, at et af de vigtigste nye elementer i EU's Vejpakke var en præcisering af, at chauffører, der udfører tredjelandskørsel, er udstationerede.


Interesserede kan læse et referat fra Folketingets førstebehandling af Lovforslag L 62 her (Tidspunktet er angivet til 16:30 og frem, så man skal rulle et godt stykke ned på siden:









Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Ny elektrisk motor er en del af større batteri-elektrisk lastbilprogram
- Politiet tilbageholdt lastbil i Kalundborg
- Havn på Djursland nåede rekordomsætning for femte år i træk
- En plus en plus en plus en - bliver et 34 meter langt vogntog
- Vognmand fra Brylle hentede påhængsvogn til veksellad i Hedensted
- Tysk-italiensk joint venture har fået ok fra konkurrencemyndighederne
- Green Truck Award endte igen hos Scania
- Forhandler af store og små køretøjer er tilfreds med 2023-resultatet
- Lastbilchauffør blev overfaldet af to mænd på rasteplads ved Holbæk
- 47 fik guldmedaljer ved DM i Skills 2024
- Chauffører underviser skolebørn i trafiksikkerhed
- Fredag 19. april 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst