Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Rederiorganisation indgår partnerskab med organisation bag hospitalsskibe

Onsdag 27. oktober 2021 kl: 10:18
Share  


Af: Redaktionen

Danske Rederier indgår partnerskab med Mercy Ships Danmark. Dermed bakker rederiorganisationen op om organisationen bag hospitalsskibene »Africa Mercy« og »Global Mercy«. Skibet »Africa Mercy« blev bygget på Helsingør Skibsværft og leveret til DSB i 1980 som færgen »Dronning Ingrid«. Mercy Ships erhvervede færgen i 2000 og byggede den om til hospitalsskib. »Global Mercy« er nybygget og ventes taget i brug i 2022

Danske Rederier indgår partnerskabet med den danske gren af organisationen, Mercy Ships Danmark, for at støtte op om det humanitære arbejde, som Mercy Ships udfører rundt om i verden.


- Det er en stor anerkendelse for os hos Mercy Ships Danmark, at Danske Rederier støtter op om vores arbejde, som i bund og grund handler om at redde liv i verdens fattigste lande med den nyeste teknologi og muligheder fra topmoderne hospitalsskibe, siger Christian Sophus Ehlers, der er direktør hos Mercy Ships Danmark.


Administrerende direktør i Danske Rederier, Anne H. Steffensen, mener, at det er oplagt, at Danske Rederier bakker op om Mercy Ships:


- Det ligger lige til højrebenet, at vi støtter en organisation som Mercy Ships, som kan bringe et effektivt sundhedsvæsen ud i afkroge af verden, som har ringe adgang til hospitaler. Der har altid været en stærk tradition for at hjælpe andre til søs, og jeg synes Mercy Ships’ mission flugter rigtig godt med den tradition, siger Anne H. Steffensen.


Hospitalsskibet »Africa Mercy«, har fungeret siden 2007, mens det nye skib »Global Mercy« indsættes i begyndelsen af 2022 og gør kapaciteten langt større. Skibet er med sine 12 dæk udstyret med seks operationsstuer, hospitalssenge til 200 patienter, et fuldt udstyret laboratorium og simulationstræningsområder.


Skibet vil blive arbejdsplads for frivillige fagfolk og lokalt sundhedspersonale i værtslandet. Over 640 medarbejdere vil kunne bo og arbejde ombord med plads til omkring 950 på skibet, når det ligger til kaj.


I november holder Danske Rederier sammen med Danske Maritime og Mercy Ships Danmark et arrangement, hvor medlemmer og andre interesserede får mulighed for at få et større indblik i Mercy Ships arbejde og høre oplæg fra nogle af de frivillige, der har været sendt afsted på et hospitalsskib.   


Klik venligst

© Copyright 2022 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Første halvår viste fortsat fremgang for havnen i Aarhus
- Samarbejde skal undersøge eftermontering af dual-fuel motorer
- Rapport viser tegn på ulige konkurrenceforhold i oversøisk containerfart
- EU-Kommissionen ønsker feedback om resultaterne af fritagelsen for konsortier inden for liniefart
- Havn vil af med tomt containeroverskud
- De rå tal tegner et mere rosenrødt billede af virkeligheden
- Erhvervslivets forventninger falder yderligere
- Tjenestehandlen trak eksporten op i juni
- Rederi opjusterer sine forventninger til 2022
- Sydjysk havn får ny direktør
- Havnefolk vil have hurtigere sagsbehandling og energi-fleksibilitet
- Mindre affaldsmængder til forbrænding udløser import af affald

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst