Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Prissammenligningsskilte bliver forsinkede i ankomst

Mandag 25. oktober 2021 kl: 13:51
Af: Redaktionen

Onsdag 20. oktober skulle skilte, der sammenligner prisen på brændstof og andre drivmidler, være sat op på offentligt tilgængelige tankstationer og ladestandere. Men prissammenligningsskiltene bliver forsinket i ankomst, da det datagrundlag, der er basis for oplysningerne på skiltene, er utilstrækkeligt

Færdselsstyrelsen oplyser, at forsinkelsen betyder, at der nu er sat en ny frist til 20. januar 2022 for opsætningen af prissammenligningsskiltene, mens data til generering af oplysningerne til skiltene skal være indberettet senest 5. januar 2022.


I den kommende periode vil Færdselsstyrelsen undersøge årsagerne til det begrænsede datagrundlag og i den forbindelse kontakte relevante aktører.  


Prissammenligningsskilte, der skal gøre prisen på drivmidler mere gennemsigtig, er baseret på en bekendtgørelse om krav til offentligt tilgængelig infrastruktur for fossile brændstoffer og alternative drivmidler med videre. Bekendtgørelsen implementerer bestemmelser i et direktiv fra EU-Parlamentets og EU's Ministerråds om etablering af infrastruktur for alternative brændstoffer og er udstedt med hjemmel i lov om ændring af lov om infrastruktur for alternative drivmidler.


Bekendtgørelsen fastsætter, at der på et bredt udsnit af offentligt tilgængelige tankstationer og på offentligt tilgængelige ladestandere til opladning af elektriske køretøjer skal opsættes et prissammenligningsskilt, der viser gennemsnitlige priser for udvalgte fossile brændstoffer og alternative drivmidler pr. 100 km for udvalgte bilsegmenter.


I Færdselsstyrelsens vejledning til bekendtgørelsen beskrives de nærmere krav til opsætning af prissammenligningsskiltene og videregivelse af prisdata til brug for beregningerne bag prissammenligningsskiltene.


Bekendtgørelsen trådte i kraft 1. juni 2021.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Transportvirksomhed i Roskilde er endt i skifteretten
- Chaufførmangel blokerer for udvidelser hos halvdelen af Europas vognmænd
- Dårlige bremser førte til betinget frakendelse af førerretten
- Sværlasttraileren tog en med som let last
- Vognmand fik sin nye vogn leveret på Lundevej
- Frederikshavn Havn kommer under kommunens ledelse
- Fire-akslet trailer kan tage to containere på en gang
- Vognmand fra Stenlille har fået en stor Volvo
- Transportvirksomhed i Horsens er kørt i Skifteretten
- Konkursramt transportvirksomhed i Glostrup havde 30 medarbejdere
- Transportfirma i Tilst kørte i knap tre år
- Ny elektrisk motor er en del af større batteri-elektrisk lastbilprogram

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst