Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Polsk vognmand måtte lade sin lastbil stå i Danmark

Torsdag 21. oktober 2021 kl: 12:08
Share  


Af: Redaktionen

Mandag formiddag kontrollerede mandskab fra Tungvognscenter Syd, der har hjemsted hos Sydøstjyllands Politi og dækker tre politikredse - Fyns Politi, Syd- og Sønderjyllands Politi samt Sydøstjyllands Politi - en polsk lastbil ved Middelfart. Resultatet blev, at den polske vognmand måtte se sin lastbilblive tilbageholdt af politiet - og finde en anden måde at komme videre på

Den polske lastbil vækkede en politipatruljes opmærksomhed ved at foretage gentagne overhalinger af andre lastbiler. En hastighedsmåling viste en mindste hastighed på 92 km/t og udløste derfor yderligere kontrol, da lastbiler højst må køre 80 km/t og deres hastighedsbegrænser maksimalt må være indstillet til 90 km/t.
En teknisk undersøgelse af lastbilen viste, at der var foretaget manipulation af lastbilens takograf, som anvendes til at optegne og lagre oplysninger om chaufførens køre- og hviletider. Manipulationen medførte blandt andet, at lastbilen var i stand til at køre med en højere hastighed, end tilladt. 


Kontrollen viste også, at lastbilens ukrainske chaufføren havde gemt en kraftig magnet, som kan bruges på ældre takografsystemer til at sætte både hastighedsbegrænseren og registrering af køretid ud af drift.


Den polske vognmand erkendt forholdene, men kunne ikke betale den krævede betaling af bøde og sikkerhedsstillelse på omkring 70.000 kroner. Derfor tilbageholdte politiet hans lastbil. Den ukrainske chaufførs skæbne afgøres først senere ved et retsmøde, hvor der ud over en bøde også vil blive nedlagt påstand om ubetinget førerretsfrakendelse.
Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Transportministeren ønsker et større fokus på udfasning af fossile biler i EU
- Entreprenør fra Lolland har hentet fire-akslet maskinanhænger i Jylland
- Transportvirksomhed fra Esbjerg havde trailere med fra Nordnorge
- Havn med færger og fiskeskibe får nye folk i bestyrelsen
- Pulje til grøn drivmiddelinfrastruktur overser lastbilerne
- Rastepladser får ladestandere og flere pladser til lastbiler
- Mand med palleløfter angreb parkeringsvagt
- Vognmandsforretning valgte en trailer til sværlast
- EU-politikere stemte for at ændre ansvarsfordelingen for transportegnethed
- Prisen på transport kan stige 20-35 procent i Europa
- Fredag 3. december 2021 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Danmarks stemmer nej til EU-mindsteløn

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst