Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
ARBEJDSGIVERORGANISATION PÅ TRANSPORTOMRÅDET:

Kontrol af arbejdstid må ikke føre til dobbeltstraf

Torsdag 9. september 2021 kl: 11:33
Af: Redaktionen

- Kontrollen af chaufførernes arbejdstid bør klares af arbejdsmarkedets partner. Men hvis det ikke er godt nok, skal den ekstra kontrol foregå smidigt og uden risiko for dobbeltstraf. Det fremhævede Peter B. Jepsen, der er formand for ATL, da han aflagde sin beretning på arbejdsgiverforeningens generalforsamling, der fandt sted i Middelfart torsdag formiddag

Baggrunden for Peter B. Jepsens udtalelse var, at politiet og Færdsstyrelsen fra februar næste år vil kontrollere, om EU's arbejdsdirektivet bliver overholdt. Det vil ske i forbindelse med kontrollen af køre-og hviletidsreglerne.
 

Hidtil har det været op til arbejdsmarkedets parter at håndhæve reglerne om arbejdstid. Men myndighederne vurderer, at det ikke vil være i overensstemmelse med reglerne i EU’s vejpakke.  Derfor vil politiet og Færdselsstyrelsen få til opgave at undersøge, om arbejdstiden er overholdt. Det vil ske ved vejsidekontroller og virksomhedsbesøg.


- Vi er i tæt og fortsat dialog med færdselsmyndighederne om den kommende kontrol. Og vi efterlyser nogle klare beskrivelser af, hvordan kontrollen kommer til at foregå. Lige nu er der et voldsomt pres på transportbranchen. Der mangler både kapacitet i lastbilerne og uddannede chauffører. Det sidste, vi har brug for, er ekstra kontroller, som tager tid og øger omkostningerne, sagde Peter B. Jepsen.


For medlemmerne af ATL handler det også om at undgå dobbeltbøder, hvis reglerne i direktivet bliver overtrådt.


- Som det er nu, kan 3F forfølge en sag om overtrædelse af direktivet i det arbejdsretlige system. Og vi kan selvfølgelig ikke leve med, at man kan få en bøde i byretten anlagt af myndighederne for præcis samme forhold. Det vil være helt urimeligt og et brud på retsbevidstheden, sagde Peter B. Jepsen.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst