Klik venligstRedaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Transportmand fylder 75 år

Torsdag 9. september 2021 kl: 10:37
Share  


Af: Redaktionen

Mogens Therkelsen, som frem til 2015 var administrerende direktør i den familieejede virksomhed H. P. Therkelsen A/S, fylder 75 år 13. september. I den anledning har vi her på redaktionen modtaget nedenstående fra H.P. Therkelsen A/S

Frem til 2015 var Mogens Therkelsen administrerende direktør i den familieejede virksomhed H. P. Therkelsen A/S. Sidenhen er han fortsat som bestyrelsesformand, medens forretningen videreføres af sønnen Peter Therkelsen.

Dengang i 1971, hvor Mogens Therkelsen trådte ind i familiefirmaet som tredie generation, der tilbage i 1918 blev grundlagt af Mogens Therkelsens bedstefar Niels Therkelsen, overtog han noget af en ”blandet landhandel”. Fra industrigods, byggematerialer og lignende blev det - med Mogens Therkelsen ved roret - i starten af 90-erne besluttet, at virksomheden fremover skulle specialisere sig i transport af temperaturkrævende fødevarer. Den beslutning må man vel sige, har været den helt rette, idet HPT i dag hører til blandt eksperterne indenfor området. 

Ved siden af sin meget aktive ledelse af HPT har Mogens Therkelsen gennem hele karrieren spillet en aktiv rolle i erhvervslivet, og varetog ligeledes en række tillidsposter i foreningslivet. I starten af 1980’erne var han desuden landsformand for Round Table Danmark. 


Derudover prioriterede han at deltage i den transportpolitiske debat i Danmark. Det er blandt andet sket gennem aktiv deltagelse i flere udvalg og arbejdsgrupper i DI, og så var Mogens Therkelsen mange år formand for ITD, hvor han kæmpede for konkurrencedygtige rammevilkår til en international transport- og speditionsbranche, drevet på dansk jord. Det førte i 2007 til, at han blev udnævnt til Ridder af Dannebrog af Hendes Majestæt Dronning Margrethe 2.  

Ved siden af sit meget aktive virke indenfor transportbranchen har Mogens Therkelsen altid haft et stort hjerte for det lokale, samt ikke mindst for den helt specielle kultur, der findes her i Grænselandet. Her har Mogens Therkelsen altid været fortaler for det utroligt positive og helt unikke i et tysk og dansk mindretal på hver sin side af grænsen, og har deltaget aktivt i bevaringen og udbredelsen af det gode samarbejde mellem de forskellige aktører. 

- Jeg kan kun sige, at det har været en fantastisk rejse for mig, med utallige oplevelser i ind- og udlandet – ikke mindst med vores kunder. Jeg glæder mig over, at firmaet, med min søn Peter Therkelsen som adm. direktør, har haft en stærk vækstrate med speciale indenfor transport af køle-/fryse-produkter til hele Europa. Det har også glædet mig, at jeg igennem alle årene har haft så mange dygtige og engagerede medarbejdere omkring mig. Alt har været yderst inspirerende, lyder det fra den aktive fødselar. 


I dag varetager Mogens Therkelsen følgende tillidsposter:
  • Sidder i DI’s infrastrukturgruppe
  • Syddansk Mobilitetsråd
  • Hærvejskomiteens bestyrelse
  • Udviklingsråd Sønderjylland
  • Flensborgs Avis’ bestyrelse
  • Als/Fyn Broens komité
  • Dansk/Tysk Transportkommission
  • Medlem af Rotary
  • Formand for Lokalforeningen Kruså

- Jeg nyder det virkelig, at jeg nu har mere tid til familien og især min kone ser jeg meget mere! Men, jeg kan også glæde mig over at kunne tilbringe tid sammen med vores 10 dejlige børnebørn. Vi nyder ophold i vores sommerhuse på Fanø og ved Flensborg Fjord. Og hvor jeg tidligere hovedsageligt suste afsted på motorvejen til det næste møde, tager min kone og jeg det nu med ro, og nyder den pragtfulde natur når vi er på udflugt ”med kalechen ned” i det flotte danske sommerland.

Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- To tanktransportører bliver samlet i ét selskab
- Nordsjællandsk kommune får mere miljøvenlige skraldebiiler
- Mejeri-koncern kører fra Herning med Den Grønne Transportpris 2021
- Erfaren salgskonsulent skal betjene jyske kunder med behov for udstyr og løsninger til varebilsindretning
- Italiensk lastbilproducent har danmarkspremiere på flere biler i Herning
- Transportministeren klippede messesnoren
- Transpormessen i Herning er i gang
- Transportkoncern med skibe har købt dansk speditionsvirksomhed
- International transport- og logistik-koncern får ny Sales Manager i Kolding
- - Vi har truffet et valg, der er bedre for både miljøet, klimaet og medarbejderne
- Dagligvarer bliver fragtet med mindre CO2-belastning
- Expres-firma vil præmiere små virksomheder

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst