Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Svensk storhavn har håndteret mere gods

Fredag 3. september 2021 kl: 11:11
Share  


Af: Redaktionen

Godsmængderne er fortsat med at stige i Göteborgs Hamn i første halvdel af 2021. Den største fremgang skete i april-kravtal. Fremgangen er sket i en tid, hvor de globale godsstrømme var været påvirket af corona-pandemien. Ud over corona-pandemien har andre forhold også gjort sig gældende - eksempelvis en ubalance handlen mellem de forskellige verdensdele, som har betydet ophobning af tomme containere nogle steder og mangel på tomme containere andre steder. Et forhold, som corona-pandemien har forstærket

Göteborgs Hamn, der er Skandinaviens største, håndterede 411.000 teu i første halvår i år, hvoraf 70 procent af containerne kommer til havne med tog. Ifølge Göteborgs Hamn er det den største andel, nogen international storhavn hidtil har opnået.


Godsmængderne for havnens intereuropæiske ro/ro-trafik voksede med 14 procent i første halvdel af i år sammenholdt med samme periode sidste år. 


Det eneste godsområde, der ikke viste fremgang i første halvår i år, var området for energiprodukter. Her faldt mængderne med 17 procent til 9,8 millioner ton. Göteborgs Hamn peger på, at mængderne ag energiprodukter i første halvår 2020 var usædvanligt store med lave priser, mens samme periode i år har været prget af mindre efterspørgsel, uro på verdensmarkedet og højere priser.


Når det gælder passagertrafikken med færgerne til Danmark og Tyskland, noterer Göteborgs Hamn, at der er flere passagerer med færgerne - især i andet kvartal. Sammenlignet med første halvår 2020 er der tale om en tilbagegang i passagertrafikken på 43 procent.


Klik venligst

© Copyright 2022 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Tøjkoncern øger antallet af transporter kørt med CO2-reducerende brændstof
- Vejdirektoratet giver spøgelsesbilister kamp til stregen
- Trafikbetjeningen til og fra Bornholm skal analyseres
- Transportministeren vil have debateret 11 kg-reglen ved høring
- Næste etape af EU’s vejpakke træder i kraft
- Per Christensen har trukket sig som formand for 3F
- Maskintrailer har fundet vejen til entreprenør i Vejen
- En spanier kan også arbejde som chauffør i Danmark
- Elektriske lastbiler får særlig sikkerhedsfunktion
- Vognmand i Padborg har fået tre ud af fem nye trækkere
- Vejhjælpsforretning gik godt i 2021
- Endnu et truckanlæg får nu GTL - dieselolie produceret af gas

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst