Klik venligstRedaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
UNDERSØGELSE FRA BILSYNS-VIRKSOMHED:

Ved skolestart blæser curlingforældre på trafikregler

Tirsdag 3. august 2021 kl: 08:55
Share  


Af: Redaktionen

Trafikken ved skoler kan være farlig for skolebørn. Men paradoksalt nok er det sjældent andre bilister, som udgør den største fare ved skolerne, men derimod skolebørnenes forældre. Politiet udsteder flere bøder til forældre, der kører hasarderet ved skoler. Samtidig lukker flere skoler ned for kørsel til skolen, fordi skolebørnenes forældre ser stort på regler for parkering og standsning

Færdselspolitiet oplever en stigning i antallet af forældre, der kører hasarderet ved skoler og ignorerer simple forbud mod kørsel og parkering. Forbud der vel at mærke skal gøre det mere sikkert for skolebørnene at færdes i trafikken.


- I forbindelse med skolestart hvert år udfører vi kontroller ved skoler, og her ser vi et voksende problem. Forældre blæser i stigende grad på regler for parkering og standsning. Curlingforældre kræver deres ret og kører for eksempel helt hen til døren for at aflevere eller hente, siger Christian Berthelsen, der er talsmand for Færdselspolitiet.


En ny undersøgelse foretaget blandt 1.835 bilister af Applus Bilsyn, der løbende beskæftiger sig med sikkerhed i trafikken, viser, at mere end hver anden bilist i løbet af det seneste år har oplevet biler ved skoler med en hastighed over de tilladte 40 km/t. Lige så mange har set bilister med både en mobiltelefon i hånden og en fod på speederen samtidig.


Det billede kan man genkendende til hos Færdselspolitiet.


- Vi noterer desværre også, at forældre kører for hurtigt eller med en mobiltelefon i hånden ved skoler. Derfor har vi i de seneste par år udstedt flere bøder til forældre, der ikke overholder trafikreglerne ved skoler. Folk respekterer en bøde, og derfor har kontant afregning generelt en dæmpende effekt på uhensigtsmæssig kørsel i trafikken, siger Christian Berthelsen.


Skoler forbyder forældrekørsel
Ifølge Christian Berthelsen er bringe og hente-trafikken så omfattende, at flere skoler frabeder sig, at forældrene kører deres børn til og fra skole. Årsagen er, at mange forældre ikke følger skiltningen ved skolerne.


- Det er helt almindeligt i dag, at forældre standser og parkerer, hvor de har lyst, også selvom der er tydelig skiltning, der viser, at det ikke er lovligt. Det komplicerer skolernes egen taxakørsel eller skaber farlige situationer. Tendensen er vokset de seneste to-tre år, siger Christian Berthelsen, der anbefaler, at forældre tænker over, at de først og fremmest er rollemodeller for deres børn, fordi børn kopierer deres forældres adfærd i trafikken.


Færdselspolitiets trafikråd til skolebørn og forældre
:
Skal dit barn til at begynde i skole, bør du afsætte ekstra tid til, at I sammen gennemgår skolevejen. Forklar gerne om de forskellige køretøjer, så det bliver nemmere for dit barn at forstå trafikken. Sørg for at dit barn får cykelhjelm på og ikke kigger på mobiltelefonen i trafikken. Brug et par sekunder ekstra på orientering i trafikken - det er, når man tager chancer, at det bliver farligt. Afleverer du dit barn i bil, så sænk farten og tal aldrig i mobiltelefon under kørslen, lyder anbefalingerne fra Færdselspolitiet.


”Hvilke af følgende har du oplevet ved skoler i løbet af det seneste år?”
  • Bilister, der taler i mobiltelefon: 57 procent
  • Bilister, der kører mere end de tilladte 40 km/t: 55procent
  • Børn, der cykler på fortovet: 36 procent
  • Børn, der cykler eller går, og som krydser gaden uden at se sig for: 34 procent
  • Børn, der cykler eller går og pludseligt krydser gaden: 28 procent
  • Andet: 7 procent

(Kilde: Applus Bilsyn-undersøgelse fra juni 2021 blandt 1.835 respondenter)

Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Kommunerne får en række nye værktøjer til at få renere luft i byerne
- - Vognmændene interesserer sig i lighed med mange andre danskere for den grønne omstilling
- Dansk transportkoncern har købt køletransportør i Canada
- To tanktransportører bliver samlet i ét selskab
- Nordsjællandsk kommune får mere miljøvenlige skraldebiiler
- Mejeri-koncern kører fra Herning med Den Grønne Transportpris 2021
- Erfaren salgskonsulent skal betjene jyske kunder med behov for udstyr og løsninger til varebilsindretning
- Italiensk lastbilproducent har danmarkspremiere på flere biler i Herning
- Transportministeren klippede messesnoren
- Transpormessen i Herning er i gang
- Transportkoncern med skibe har købt dansk speditionsvirksomhed
- International transport- og logistik-koncern får ny Sales Manager i Kolding

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst