Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
REDERIORGANISATION:

Et afgørende klimamøde starter i dag

Torsdag 10. juni 2021 kl: 11:09
Share  


Af: Redaktionen

Når de 174 lande i FN’s søfartsorganisation IMO torsdag tager hul på årets vigtigste klimamøde for skibsfarten, vil der fra dansk side være et pres for at nå en ambitiøs aftale. - Det er nu, de 174 lande skal blive enige om de afgørende spørgsmål, som eksempelvis den hastighed skibene skal forbedre sig med frem mod 2030, siger Maria Skipper Schwenn, der er direktør for sikkerhed, miljø og maritim forskning i organisationen Danske Rederier

Når de forskellige repræsentanter fra medlemslandene logger på det årlige møde i miljøkomiteen, det såkaldte MEPC 76, vil der være pres på for at nå en ambitiøs aftale.


Af mange vigtige forslag, der skal diskuteres virtuelt, er der særligt fokus på udmøntningen af de tekniske og operationelle krav, der skal gøre skibsfarten 40 procent mere energieffektiv i 2030.  Det er de tekniske, men afgørende detaljer i reguleringen, der skal falde på plads.   


- Vi anerkender, at det er vanskeligt, og at timelange onlinemøder bliver en kæmpe udfordring, men vi har som branche brug for en afklaring af, hvordan skibene bliver reguleret fra 2023 og frem, siger Maria Skipper Schwenn, der er direktør for sikkerhed, miljø og maritim forskning i Danske Rederier.


- Der er selvfølgelig tekniske emner, som eksempelvis håndtering af skibe med højt energiforbrug til at køle lasten, der kræver mere arbejde. De skal holdes på bordet også efter MEPC 76, så jeg håber ikke, der går politisk fnidder i den, siger hun videre.


Endelig skal et forslag udarbejdet af industrien om en forskningsfond - det såkaldte IMRB-forslag - diskuteres på mødet. Fonden skal med en ekstra pris på brændstof samle fem milliarder dollars og booste forskning i den grønne omstilling af skibsfarten.


- Forslaget om fonden er fremsynet og viser, at industrien tager ansvar. Derfor er jeg også glad for, at vigtige skibsnationer som Japan, Singapore og ikke mindst Danmark støtter forslaget, siger Maria Skipper Schwenn.


Prisforskel skal mindskes
For Danske Rederier er et andet vigtigt punkt på miljøkomiteens dagsorden et forslag fra Frankrig, Tyskland, Sverige og Danmark, der vil skubbe gang i drøftelserne af, hvordan prisforskellen mellem nye brændstoffer som ammoniak og metanol og traditionelle fossile brændstoffer gøres mindre.


- Omstillingen af skibsfarten er i fuld gang, men for at sætte turbo på, skal vi have fundet en model for de såkaldte MBM’er - de markedsbaserede mekanismer. Det er afgørende, at det kan betale sig at gå forrest og satse på grønne brændstoffer, og derfor er det nødvendigt med et værktøj, der kan formindske prisforskellen, siger Maria Skipper Schwenn.


MEPC 76 kører fra 10. til 18.juni.
Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Danske og udenlandske slæbebåde skal leve op til samme internationale regler
- Færgerederi tanker mere bæredygtigt produceret sprit
- Den største i klassen flager ind under Dannebrog
- Rederiorganisation efterlyser afklaring om CO2-transport
- Kunderne på Bornholmerfærgerne er blevet spurgt om deres tilfredshed
- Dansk-tysk færgerederi får ny direktør
- Shipping-mand bliver havnemand
- Svensk rederi får første af to forlængede ro/pax-skibe leveret
- Rederiorganisation er skuffet over resultat af klimaforhandlinger
- Transport-koncern mere end fordobler sin indtjening
- Shipping-koncern oplever stigende efterspørgsel efter luftfragt af fødevarer
- Dansk skibsfart topper hvidlister

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst