Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Politisk aftale sikrer elnettet til at kunne håndtere bæredygtigt produceret el

Tirsdag 8. juni 2021 kl: 10:42
Share  


Af: Redaktionen

S-Regeringen og et bredt flertal i Folketinget har indgået politisk aftale, der skal skabe en mere robust el-infrastruktur. Aftalen er første kridt mod målet om, at vi i Danmark i fremtiden kan bruge strøm fra eksempelvis vindmøller og solcelleanlæg langt mere end i dag, hvilket er centralt for at indfri klimamålet om 70 procents reduktion i 2030. Aftalen lægger fundamentet for S-Regeringens kommende elektrificeringsstrategi

For at sikre en omstilling af Danmark og 70 procents reduktion af CO2-udledningen skal elektricitet indgå i flere sammenhænge, end tilfældet er i dag. Der skal eksempelvis bruges mere strøm til opladning af elbiler og individuelle varmepumper. Det kræver, at de virksomheder, som leverer strøm, de såkaldte netvirksomheder, får nye rammer, som understøtter, at elnettet kan håndtere det øgede forbrug, uden at elpriserne skyder i vejret. Aftalen er dermed det første skridt mod at sikre, at det danske distributionsnet for el er gearet til fremtidens øgede forbrug af strøm.


- I fremtiden skal Danmark i langt højere grad drives af grøn strøm. Med den her aftale lægger vi fundamentet til elektrificeringen af Danmark. Vi sikrer, at elnettet ikke bliver en stopklods, men derimod et solidt udgangspunkt for at understøtte den grønne omstilling. Aftalen er med til at sikre, at vi er på forkant med udviklingen samtidig med, at det ikke bliver på bekostning af forbrugernes elregning, siger klimaminister Dan Jørgensen (S).


Aftalen leverer også på ét af benene i den kommende elektrificeringsstrategi. Når reguleringen af netvirksomhederne gøres klar til den øgede elektrificering skabes  bedre forudsætninger for, at strømmen fra eksempelvis vindmøller og solceller bliver udnyttet bedst muligt, og at aktører på tværs af sektorer får de bedste muligheder for at elektrificere.


Der sikres samtidig ordnede forhold i el-sektoren, med lige konkurrenceforhold mellem netvirksomhederne, der beskytter forbrugeren mod højere elpriser. Aftalen indeholder også en opdatering af reguleringen for strømafbrud hos forbrugerne, hvor der er balance mellem omkostninger og leveringskvaliteten. Det sikrer tryghed for strøm i stikkontakterne, også i en fremtid med et væsentligt anderledes elforbrug.


Aftalen er indgået mellem S-Regeringen og Venstre, Dansk Folkeparti, SF, Radikale , Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance samt Alternativet, og den sikrer dermed en robust og fremtidssikret regulering.
Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Tysk lastbil- og busproducent er på vej mod CO2-neutral produktion
- Nye energiprojekter kan få over 500 millioner kroner i støtte
- Vestsjællandsk kommune får el-busser til sommerferien
- Webinar onsdag eftermiddag sætter fokus gas til lastbiler
- Konsortium ønsker at gøre Bornholm til en bæredygtig tankstation for skibsfarten
- Færgerederi tanker mere bæredygtigt produceret sprit
- Rederiorganisation efterlyser afklaring om CO2-transport
- Løsninger må og skal være konkurrencedygtige
- Redningskoncern fylder biodiesel på udvalgte sygetransporter
- Den tyske regering afsætter 227 millioner euro til alternative el-løsninger til tog
- Rederiorganisation er skuffet over resultat af klimaforhandlinger
- Politisk aftale sikrer 850 millioner kroner til udvikling af bæredygtige energibærere

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst