Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Årets første krydstogtskibe besøgte Københavns Havn

Mandag 7. juni 2021 kl: 11:41
Share  


Af: Redaktionen

Det første krydstogtskib i lang tid lagde i weekenden til kaj i København. Der var tale om såkaldte blue cruises, hvor passagererne ikke går i land, men ser byen fra søsiden

Copenhagen Malmö Port (CMP) håber, at krydstogtturisterne snart får lov til at besøge byen igen som en del af næste fase i den gradvise åbning for rejseaktiviteter.


Som følge af coronapandemien og de dertilhørende rejserestriktioner blev sidste års krydstogsæson aflyst. Hos CMP håber man, at der kommer flere krydstogtskibe denne sæson, trods fortsatte usikkerheder.


Det første skib var »Mein Schiff 1«, der aflagde et kort visit ved Langelinie i lørdags. Søndag var det »Hanseatic Inspiration«, som var på et kort visit. Skibene havde mulighed for at lave et teknisk anløb, det vil sige komme af med eksempelvis affald og spildevand eller få ny proviantering, men passagerne får ikke mulighed for at gå i land. Begge skibe kom fra Tyskland og er på rundrejse i Østersøen med primært tyske gæster.


Med henblik på at sikre en tryg opstart af krydstogtindustrien opererer både havnen og rederierne med sundhedsprotokoller, der harmonerer med de retningslinjer, som blandt andet European Maritime Safety Agency (EMSA) og de nationale myndigheder har lagt frem. Det betyder blandt andet, at både passagerer og besætning skal fremvise flere negative COVID-19-test før ombordstigning, og at skibene sejler med et begrænset antal passagerer, hvilket giver mulighed for øget afstand ombord.
Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Danske og udenlandske slæbebåde skal leve op til samme internationale regler
- Færgerederi tanker mere bæredygtigt produceret sprit
- Den største i klassen flager ind under Dannebrog
- Rederiorganisation efterlyser afklaring om CO2-transport
- Kunderne på Bornholmerfærgerne er blevet spurgt om deres tilfredshed
- Dansk-tysk færgerederi får ny direktør
- Shipping-mand bliver havnemand
- Svensk rederi får første af to forlængede ro/pax-skibe leveret
- Rederiorganisation er skuffet over resultat af klimaforhandlinger
- Transport-koncern mere end fordobler sin indtjening
- Shipping-koncern oplever stigende efterspørgsel efter luftfragt af fødevarer
- Dansk skibsfart topper hvidlister

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst