Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Kajudvidelse øger opbevaringskapacitet i Limfjordshavn med knap 28.000 kvadratmeter

Mandag 7. juni 2021 kl: 11:34
Share  


Af: Redaktionen

En kraftigt stigende efterspørgsel på kajnær opbevaringskapacitet og vækst i projektgods betyder, at Port of Aalborg sætter gang i en kajudvidelse på Østhavnen. Det er den første udvidelse af kajkapaciteten i over 30 år


Aalborg Havn vil snart sende et større anlægsprojekt i udbud, der omfatter en kajforlængelse på 100 meter samt etableringen af et tilhørende terminalområde på i alt 27.800 kvadratmeter.


- Vi har gennem en længere periode oplevet en kraftig stigende efterspørgsel på kajnære arealer fra virksomheder med både kort- og længerevarende opbevaringsbehov, og vi ser ingen tegn på, at interessen bliver mindre, siger Commercial Manager i Port of Aalborg, Michael Rosenkilde Lind, der fortsætter:


- Tværtimod forventer vi en fortsat stigende efterspørgsel både fra nordjyske virksomheder og projektkunder. Derfor er det helt nødvendigt, at vi udvider vores kajnære tilbud, så vi også i fremtiden kan tilbyde erhvervslivet de bedste rammer for deres logistikkæder.


I 2017 reagerede Port of Aalborg på den stigende efterspørgsel ved at etablere en ny multiterminal, som man siden har udvidet, så den i dag udgør cirka 33.000 kvadratmeter opbevaringskapacitet.


Det nye kajområde placeres i forlængelse af et knap 90.000 kvadratmeter stort opbevaringsareal, som aktuelt er udlejet til Siemens Gamesa. Dermed øges havnens kajnære opbevaringskapacitet som følge af udvidelsen med knap 120.000 kvadratmeter.


- Det er jo næsten fire gange størrelsen af vores multiterminal, og det er et meget godt billede på, at der med det nye kajområde er tale om en yderst markant udvidelse af vores kajnære kapacitet. Ligesom multiterminalen bliver det nye kajområde integreret med vores jernbanesetup, så virksomheder får mulighed for let og omkostningsoptimeret at skifte mellem transportformer, siger Michael Rosenkilde Lind.


For at fremtidssikre kajen dimensioneres vanddybden til 10 meter, mens anlægsarbejdet desuden involverer en 200 meter kystsikring. Derudover er det en klar prioritet hos Port of Aalborg, at anlægsarbejdet bliver så miljøvenligt som muligt med fuld fokus på materiale- og ressourceeffektivitet.
Selve anlægsfasen ventes sat i gang i august, og forventningen er, at det nye kajområde kan tages i brug første marts 2022.
Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Danske og udenlandske slæbebåde skal leve op til samme internationale regler
- Færgerederi tanker mere bæredygtigt produceret sprit
- Den største i klassen flager ind under Dannebrog
- Rederiorganisation efterlyser afklaring om CO2-transport
- Kunderne på Bornholmerfærgerne er blevet spurgt om deres tilfredshed
- Dansk-tysk færgerederi får ny direktør
- Shipping-mand bliver havnemand
- Svensk rederi får første af to forlængede ro/pax-skibe leveret
- Rederiorganisation er skuffet over resultat af klimaforhandlinger
- Transport-koncern mere end fordobler sin indtjening
- Shipping-koncern oplever stigende efterspørgsel efter luftfragt af fødevarer
- Dansk skibsfart topper hvidlister

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst