Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Optimisme præger rederichefers tro på det kommende år

Onsdag 26. maj 2021 kl: 12:26
Af: Redaktionen

Forud for Danske Rederiers årsdag torsdag har en lang række rederidirektører givet deres bud på, hvordan det ser ud for skibsfarten de kommende 12 måneder. En ny rundspørge forud for Danske Rederiers årsdag torsdag, hvor store dele af rederibranchen er samlet, viser, at 8 ud af 10 adspurgte forventer større omsætning. Det seneste halvandet år med corona-virus i samfundet har ikke fået flertallet af de danske rederibosser til at se mindre lyst på tingene

- Det er svært at spå om fremtiden under Covid-19, men når vi spørger topcheferne i de danske rederier, tror de på et godt år med større omsætning forude. Her skal man huske, at 2020 faktisk blev et rigtig fint år for rederierne på trods af de omskiftelige omstændigheder, så jeg tror, vi vil se ganske pæne tal et år frem, siger Jacob Meldgaard, der er administrerende direktør i rederikoncernen Torm og formand for Danske Rederier.


Samlet stod danske rederier i 2020 for en eksport på 238 milliarder kroner. I første kvartal af 2021 var eksporten på 62,8 milliarder kroner, hvilket svarer til 20,1 procent af den danske eksport.


- Vi er rigtig dygtige til at drive rederier i Danmark, og vi står aktuelt for over en femtedel af den samlede danske eksport. Container og tørlast klarer sig i øjeblikket særligt godt, men når rejselysten vender tilbage, og flyene begynder at gå på vingerne igen, vil det også gavne tankmarkedet. Offshore er inde i en rivende udvikling med stor efterspørgsel efter havvind, og passagerrederierne står foran højsæsonen og holder selvfølgelig meget nøje øje med, hvordan restriktioner og turisternes lyst til at rejse udvikler sig, siger Jacob Meldgaard.


På årsdagen vil klima- energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) være hovedtaler og give sit syn på rederierne og den grønne omstilling.


- Jeg ser frem til at høre, hvad klima- og energi- og forsyningsministeren gør sig af tanker om vores branche. Det er ikke nogen hemmelighed, at vi står overfor en kæmpe ændring, hvor vi skal finde alternative brændstoffer at sejle på for at nedbringe CO2-udledningen. Derfor er det også meget relevant, at han lægger vejen forbi, siger Jacob Meldgaard.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Seks meldes døde
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Containerskib sejler bro ned
- Skibe, der transporterer offshore-personale, bliver omfattet af ny international sikkerhedsstandard
- Kli­ma­re­gu­le­ringen af den globale skibsfart tager små skridt fremad
- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Rederi-koncern med islandske rødder lancerer rute uden om Frankrig
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport
- 31-årig anholdt i sag om indsmugling af 300 kg kokain
- Havneatlas giver overblik over danske erhvervshavne
- Havn melder sig ind i erhvervsorganisation

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst