Politisk flertal sender fregat til Guineabugten
Tirsdag 25. maj 2021 kl: 15:15
Af: RedaktionenEt bredt flertal i Folketinget har tirsdag behandlet og vedtaget et forslag fra S-Regeringen om et flådebidrag til Guineabugten. Organisationen Danske Rederier er tilfredse med den politiske viljen til at bekæmpe pirateri. Med den politiske opbakning kan Forsvaret nu formelt sætte en fregat, en Seahawk-helikopter og en maritim indsatsstyrke ind i Guineabugten vest for Afrika - et område, der er præget af piratangreb med handelsskibe
Fregatten skal patruljere i området, som er plaget af pirateri, og hvor tre danskopererede handelsskibe siden november er blevet udsat for piratangreb.
Forslaget om et dansk flådebidrag er fremsat af S-Regeringen og blev tirsdag vedtaget med opbakning fra alle Folketingets partier undtagen Enhedslisten og Alternativet.
- Situationen vest for Afrika er desværre totalt uholdbar, så jeg er ovenud tilfreds med, at Danmark er sit ansvar som søfartsnation bevidst og nu sender en fregat afsted for at passe på vores søfarende. Det skylder vi dem. Stor tak til regeringen og et flertal af partier for det, siger Anne H. Steffensen, der er administrerende direktør i Danske Rederier.
Problemerne med pirateri i Guineabugten, som i længere tid har været verdens farligste farvand, er en mærkesag for Danske Rederier.
- Den danske fregat vil bestemt gøre en forskel, men Danmark kan ikke løfte opgaven alene. Vi er derfor glade for, at regeringen arbejder hårdt på at skaffe opbakning til, at andre lande følger trop og også beder deres grå skibe og andre kapaciteter sætte kursen mod Guineabugten, siger Anne H. Steffensen.
Fregatten ventes at blive indsat i Guineabugten omkring november, hvor den skal deltage i en mission i fem måneder.
.jpg)
© Copyright 2025 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

- Fem 13-liters tilpassede lastbilmotorer driver indlandsfragtskib
- Flere tog med færgerne over Øresund
- Færgebatterier kan bruges som energilager på land
- Danmarks største rederikoncern har fået en bøde på 10 millioner kroner i fusionssag
- Havneselskab får kapitalfond som medejer
- Øresundslinjen har overtrådt sit tilsagn til Konkurrencerådet
- Brancheorganisation på energiområdet får ny politisk chef
- Hybrid ro/ro-færge til Det Irske Hav bliver testet i Kina
- Rute mellem Esbjerg og England startede for 150 år siden
- Dansk tankskib skal teste moderne sejl
- Havneselskab og tøjkoncern arbejder med mindre CO2-belastning
- Nyt digitalt søkort skal beskytte biodiversiteten i danske farvande
Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes! |
||
Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget! |