Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Regeringen har indgået aftale om klimamål med sine støttepartier

Onsdag 12. maj 2021 kl: 13:58
Share  


Af: Redaktionen

Danmark skal have reduceret udledningen af drivhusgasser med 50-54 procent i 2025. Det har S-Regeringen aftalt med sine støttepartier SF, Radikale og Enhedslisten. 2025-målet er et delmål, som sætter kursen frem mod 70 procentmålsætningen i 2030 og klimaneutralitet i senest 2050, som S-Regeringen tidligere har fået opbakning til fra et bredt flertal i Folketinget

Den nye aftale mellem S-Regeringen, SF, Radikale og Enhedslisten skal underbygge 70 procent-målsætningen i 2030 med et delmål på 50-54 procent i 2025. Målet skal sikre yderligere reduktioner på den korte bane og lægge sporene for løbende fremdrift frem mod 2030 og klimaneutralitet i senest 2050. Aftaleparterne peger på, at delmålet flugter med Klimarådets anbefalede 2025-mål.


Delmålet afspejler blandt andet, at Danmark har reduceret udledningerne mere, end tidligere skønnet. Det fremgår af den seneste klimafremskrivning, som viser, at der under den nuværende regering er taget initiativer og indgået aftaler, som bringer Danmark 40 procent af vejen mod 2030-målet mod tidligere antaget ca. en tredjedel.


- Vi har i klimaloven fastsat, hvad der formentligt er verdens mest ambitiøse klimamål i 2030. Nu får vi også et ekstremt ambitiøst mere kortsigtet mål. Jeg vil ikke lægge skjul på, at alle sejl skal sættes til, for at vi kan nå det. Men jeg er virkelig glad for aftalen, for der ligger jo i det at være et foregangsland, at vi hele tiden presser os selv til at præstere bedre og hurtigere. Og det må man sige, at vi gør nu, siger klima-, energi og forsyningsminister Dan Jørgensen (S).


Med aftalen er aftaleparterne enige, om at 2025-delmål fastsættes som et interval og skal betragtes som indikativt.


Med klimaloven er der fastsat en række vejledende principper for, hvilke hensyn klimaindsatsen skal ske under. Med "Aftale om et indikativt drivhusgasreduktionsmål for 2025" bekræfter aftaleparterne, at 2025-reduktionsmålet også skal indfries under hensyntagen til klimalovens principper om blandt andet social retfærdighed, sund erhvervspolitik og sunde offentlige finanser.


Interesserede kan læse "Aftale om et indikativt drivhusgasreduktionsmål for 2025" her:


Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Tysk lastbil- og busproducent er på vej mod CO2-neutral produktion
- Nye energiprojekter kan få over 500 millioner kroner i støtte
- Vestsjællandsk kommune får el-busser til sommerferien
- Webinar onsdag eftermiddag sætter fokus gas til lastbiler
- Konsortium ønsker at gøre Bornholm til en bæredygtig tankstation for skibsfarten
- Færgerederi tanker mere bæredygtigt produceret sprit
- Rederiorganisation efterlyser afklaring om CO2-transport
- Løsninger må og skal være konkurrencedygtige
- Redningskoncern fylder biodiesel på udvalgte sygetransporter
- Den tyske regering afsætter 227 millioner euro til alternative el-løsninger til tog
- Rederiorganisation er skuffet over resultat af klimaforhandlinger
- Politisk aftale sikrer 850 millioner kroner til udvikling af bæredygtige energibærere

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst