Klik venligst

Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

El-færges anker ligger på tilbageholdt containerskib

Mandag 26. april 2021 kl: 13:15
Af: Redaktionen

Da det 400 meter lange containerskib »Ever Given« for en måneds tid siden satte sig på tværs af Suez-kanalen, satte det også en stopper for store dele af verdenshandelen. Selvom kanalen efter en uges tid atter blev farbar og de ventende skibe er sejlet videre, ligger »Eber Given« stadig i Suez-kanalen - nærmere bestemt for anker i Bitter-søen, hvor skibet og lasten på over 18.000 containere blive holdt tilbage af de egyptiske myndigheder, der vil have erstatning for det tab og de udgifter, som »Ever Given« påførte kanalselskabet. Mens skibet har kastet sine egne ankre, ligger der et andet anker i en af containerne - et anker som Molslinjens el-færge »Grotte« ligger og venter på i Hvide Sande

»Grotte« er ved at blive gjort klar til sejlads mellem Esbjerg og Fanø i sensommeren i år. Men så længe anker og ankerkæde ligger i en af containerne på »Ever Given«, kommer »Grotte« ikke til at sejle mellem Esbjerg og Fanø.


Og udsigten til, at striden mellem kanal-selskabet og containerskibets japanske ejere bliver løst, trækker ud, så håbet hos Molslinjens tekniske afdeling om at få ”løsladt” Grottes anker er ved at svinde.


- Vi må efterhånden erkende, at konflikten omkring »Ever Given« ikke ser ud til at løse sig foreløbig. Derfor har vi i samarbejde med værftet i Hvide Sande bedt hollandske Wortelboer om at sætte gang i produktionen af et nyt anker og kæde, siger Jesper Maack.


Hvide Sande Shipyard har lovet Molslinjen at få produceret et anker i så god tid, at indsættelsen af el-færgen på ruten mellem Esbjerg og Fanø ikke bliver forsinket.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Tiderne skifter - maskiner i Limfjordshavn skifter til el
- En tredie færge over Øresund sejler mod en elektrisk fremtid
- Sønderjysk havn med mange meter vanddybde fremlægger rekordregnskab
- Areal på haven i Aarhus bliver midlertidigt militært område
- Godstog kørte med trailere fra terminal i Hirtshals
- Færgerederi får ny ny direktion
- Skib lastet med træ-, plastik- og metalaffald brød i brand i Køge Havn
- Danmarks største containerhavn øgede sin markedsandel
- Offentligt ejet lodsvirksomhed kom gennem 2023 med stigende omsætning og flere lodsede sømil
- Færgerederi sælger hurtigfærge fra 1998
- Resultatet efter første kvartal var et plus på knap 2,5 milliarder kroner
- En container med rom indeholdt også andre stærke sager

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst