Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Arbejdsgiverorganisation kommenterer udspil om infrastrukturen

Tirsdag 13. april 2021 kl: 12:57
Share  


Af: Redaktionen

Vejene skal udvides for at forhindre kø. Det er det klare budskab fra arbejdsgiverorganisationen ATL, der er en del af Dansk Industri og organiserer en række transportvirksomheder i Danmark

ATL's direktør Lars William Wesch skriver:

I sidste uge præsenterede regeringen sit udspil til en langsigtet plan for infrastrukturen i Danmark, og i dag begynder de politiske forhandlinger. Det skal helst munde ud i en bred og ambitiøs politisk aftale, som udvider og forbedrer nogle af de mest belastede vejstrækninger i landet.
Virkeligheden er, at lastbilerne holder i kø på motorvejene. Varerne bliver forsinket, værdifulde arbejdstimer bliver spildt, og produktiviteten falder. Lige nu lægger coronakrisen en dæmper på trafikken, men det ændrer ikke på, at  E45 gennem Jylland, E20 over Fyn og en række motorvejsstrækninger i hovedstadsområdet er hårdt belastede. Der er altså brug for markante investeringer i vejnettet.

Regeringens udspil er godt og afbalanceret. På lange stræk flugter udspillet med den investeringsplan, som DI har lagt frem som inspiration til politikerne. Men der er enkelte mangler, som DI og ATL håber, at der vil blive rettet op på under forhandlingerne.
For eksempel er der ikke et ord om en ny midtjysk motorvej i regeringens udspil, og der mangler en udbygning af den belastede motorvej E45 mellem Randers N og Aarhus N.

Jeg håber, at politikerne i Folketinget bliver enige om en aftale inden sommerferien. Den skal helst række 10-15 år ud i fremtiden, og den skal for alt i verden være indgået af et bredt flertal. Det vil betyde, at der kommer gang i forbedringerne af infrastrukturen, så virksomhederne og deres ansatte ved, hvad de har at forholde sig til.
Interesserede kan se S-Regeringens udspil her:

Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Korsør-vognmand kører med dobbeltdæk i nedbyggede trailere
- Truck-center får ny direktør
- Vognmand i Greve får sidste del af ordre
- Vejtransportorganisation har flere modulvogntog på det europæiske vejnet på ønskesedlen
- Transportorganisation genvalgte formand
- International vejtransport-organisation havde citylogistik på dagsordenen
- Nye faciliteter og havneudvikling med bæredygtigt mål skal ruste havn til fremtiden
- Årets første fire måneder ligger over samme periode sidste år
- 324 nye lastbiler over 16 ton blev registreret i april
- Lastbilbestanden er vokset i den tunge ende siden årsskiftet
- Vognmand i Nørresundby kører ud med nyt vogntog
- Facebook-gruppe samler ind til de tre involverede

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst