Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Nye regler bliver brudt

Mandag 12. april 2021 kl: 10:05
Af: Redaktionen

Nye regler bliver brudt
Her er politiets Tungvognscenter Nord i Skjern, hvor last- og varebiler også blev kontrolleret som en del af den målrettede indsats i uge 14. (Foto: Politiet)

Politiets Tungvognscenter Nord foretog i dagene 5.-8. april en målrettet kontrol af vare- og lastbiler i Aarhus, Herning, Skjern og Tarm. Kontrollen blev gennemført på baggrund af de nye cabotage-regler, hvor politiet de første tre måneder med de nye regler med vejledning har taget bødeblokken frem inklusiv noget at skrive med. Kontrollen viste, at ikke alle vognmænd efterlever de nye regler

Fredag 1. januar 2021 kom der nye regler på transportområdet, som betyder, at hovedparten af de udenlandske vognmænd blandt andet skal indberette cabotagetransporter i registeret for udenlandske transportydelser. 

 
I de første tre måneder af året har der været en vejledningsperiode, så vognmænd og speditører har haft mulighed for at sætte sig ind i de nye regler. Vejledningsperioden udløb torsdag 1. april, og politiets Tungvogncenter Nord foretog på den baggrund en målrettet kontrol af vare- og lastbiler i Aarhus, Herning, Skjern og Tarm fra mandag 5. april til torsdag 8. april.


- Vi kontrollerede i alt 155 last- og varebiler, og kontrollen havde fokus på cabotage-transporter og kontrol af lønvilkår, siger politikommissær Claus Kjær-Pedersen, der er leder af Tungvognscenter Nord, der hører hjemme under Nordjyllands Politi.
 

Otte tilfælde af manglende registrering
Efter en vejledningsperioden på tre måneder viste, at ikke alle fulgte de nye regler. 
 

- Kontrollerne resulterede i flere overtrædelser af cabotage-reglerne og otte tilfælde, hvor den udenlandske vognmand ikke havde foretaget indberetning af cabotage-transporterne til registeret, oplyser Claus Kjær-Pedersen. 

 
Flere blev sigtet for generelle overtrædelser
Som en del af den forgangne uges kontroller satte politiet meget tidligt tirsdag morgen en prop i udkørslen fra rasteplads Søby Øst ved Herning. Alle lastbiler på pladsen blev kontrolleret, og det resulterede i flere sigtelser - eksempelvis for afholdelse af regulært ugehvil i lastbilen.
 

Derudover var der en del overtrædelser af køre-/hviletidsbestemmelserne og 20 tilfælde, hvor chauffører systematisk havde kørt uden at sætte deres førerkort i lastbilens takograf.


Tungvognscenter Nord dækker Nordjyllands, Østjyllands og Midt- og Vestjyllands politikredse og foretager derfor kontroller i alle kommuner i de nævnte kredse.








Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst