Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Danmark går ind i europæisk brint-samarbejde

Fredag 19. marts 2021 kl: 16:17
Af: Redaktionen

S-Regeringen vil satse yderligere på brint, der er produceret ved hjælp af vedvarende energikilder i PtX-anlæg og har derfor besluttet at gå ind i et europæisk storskalaprojekt på brintområdet. Det skal bidrage til at indfri klimamålsætningerne og styrke danske virksomheders eksportmuligheder

I forbindelse med samarbejdet har S-regeringen afsat 77,6 millioner kroner til at styrke udvikling af bæredygtig produktion og anvendelse af brint på tværs af EU gennem deltagelse i et fælleseuropæisk projet af særlig interesse - et såkaldt IPCEI-projekt. Målet er at give rygvind til området, som skal være med til at udvikl bæredygtig energiforsyning i sektorer, hvor det i dag ikke er muligt at elektrificere direkte - eksempelvis skibe, luftfart og industrielle processer. 


- Danmark er beviset på, at en grøn politik ikke står i modsætning til vækst og arbejdspladser. Tusindvis af danskere arbejder i dag med grønne teknologier, der ikke fandtes tidligere, siger erhvervsminister Simon Kollerup (S) og fortsætter:


- Danmark er nu et grønt foregangsland, og den styrkeposition skal vi fastholde. Derfor er jeg glad for, at vi deltager i projektet om brint, så vi understøtter udviklingen og brugen af vedvarende brint som brændstof. Danske virksomheder har et enormt potentiale på området, og det skal vi understøtte, så vi forbliver blandt de bedste i Europa, får udviklet nye eksportmuligheder og samtidig hjælper med at indfri vores klimaambitioner.


23 lande på tværs af EU deltager i arbejdet med etableringen af IPCEI-projektet med Tyskland og Frankrig i spidsen.


- Vi når ikke i mål med den grønne omstilling i Europa, hvis ikke vi investerer i nye grønne teknologier og sætter gang i udviklingen af grønne brændstoffer som blandt andet brint, siger klima-, forsynings- og energiminister Dan Jørgensen (S), som peger på, at Staten er med til at støtte danske virksomheder, der vil bygge nogle af Europas største PtX-anlæg.


Dan Jørgensen fremhæver, at når Danmark fremover skal være klimaneutral, er det netop store PtX-projekter, der hjælper med at komme i mål.


Erhvervsstyrelsen har åbnet for ansøgninger til den kommende proces frem mod udvælgelsen af de danske projekter, der kan deltage i IPCEI-projektet på brint. Frist for ansøgninger er 7. april kl. 12.00.


Interesserede kan hente yderligere information på Erhvervsstyrelsens hjemmeside - klik her:







Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Chaufførmangel blokerer for udvidelser hos halvdelen af Europas vognmænd
- Dårlige bremser førte til betinget frakendelse af førerretten
- Sværlasttraileren tog en med som let last
- Vognmand fik sin nye vogn leveret på Lundevej
- Frederikshavn Havn kommer under kommunens ledelse
- Fire-akslet trailer kan tage to containere på en gang
- Vognmand fra Stenlille har fået en stor Volvo
- Transportvirksomhed i Horsens er kørt i Skifteretten
- Konkursramt transportvirksomhed i Glostrup havde 30 medarbejdere
- Transportfirma i Tilst kørte i knap tre år
- Ny elektrisk motor er en del af større batteri-elektrisk lastbilprogram
- Politiet tilbageholdt lastbil i Kalundborg

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst