Klik venligstRedaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
CHAUFFØRORGANISATION:

Vejpakken er en gevinst for klimaet

Tirsdag 23. februar 2021 kl: 10:38
Share  


Af: Redaktionen

I sidste uge lagde EU-Kommissionen en undersøgelse af to forhold i de vedtagne dejpakker på bordet. Det handlede om kravet om, at lastbiler skal returnere til deres hjemland hver ottende uge - og om kombineret transport. EU-Kommissionens undersøgelse pegede på, at kravene vil komme til at påvirke klimaet i negativ retning. Vognmandsorganisationen DTL var hurtig ude med protester, og transportorganisationen ITD opfordrede politikerne ti at komme i gang med det vedtagne og ikke lave om igen. Hos Fagforbundet 3F fremfører Jan Villadsen, der er formand for transportgruppen modsat EU-Kommissionen, at kravene vil have en positiv indvirkning på klimaet

Jan Villadsen forklarer, at både vewjpakken og nye nationale regler vil sørge for, at udenlandske chauffører skal aflønnes efter niveauet i det land, som de kører i.


- Det er en meget væsentlig detalje. Det tager undersøgelsen ikke højde for, siger Jan Villadsen ifølge Fagbladet 3F.


Det betyder, at en bulgarsk chauffør, der kører i Danmark, skal have en løn, der ligger på niveau med lønniveauet af de kollektive overenskomster, der er indgået i Danmark.


- Så giver det ikke længere mening at have fiktive postkasseselskaber i lavtlønslande, for så kan de jo ikke længere dumpe chaufførlønnen, siger Jan Villadsen, der peger på, at argumentet for at have et selskab i eksempelvis Rumænien, Litauen eller Polen, dermed forsvinder.


Ifølge Jan Villadsen udføres omkring 40 procent af den kørsel, som østeuropæiske chauffører udfører i Danmark, i biler, der er ejet af danske firmaer, og som sjældent eller aldrig kører i hjemlandet. 


Og når argumentet for at have et selskab i eksempelvis Rumænien, Litauen eller Polen forsvinder, mener Jan Villadsen, at moderselskaberne vil lukke skuffen med deres udenlandske datterselskaber og flytte bilerne til de områder, hvor de reelt kører til dagligt.


- En firmaadresse i Danmark i stedet for et postkasseskab i Letland eller Polen vil jo betyde mindre forurening og rent faktisk være en klimagevinst, fordi vi undgår de lange transporter hjem. Jeg giver ikke meget for Kommissionens rapport, siger Jan Villadsen til Fagbladet 3F.
Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Murerfirma i Nordvestjylland klarer opgaverne med kran og hejs
- - Brug flere og mere barske opkrævningsmetoder
- - Giv myndighederne mulighed for at klampe dem
- 14 dages demo-kørsel kørte en ordre hjem
- Ny lastbilgeneration ruller ud fra fabrikker i Vesteuropa og Rusland
- Grenaa-Halmstad var den rette beslutning
- Transportorganisation sender klimakatalog til politikere
- Elektrificering kan sikre markante CO2-reduktioner fra byernes vare- og lastbiltrafik
- Logistikfirma er gået konkurs efter godt et år
- Beskæftigelsesbarometer fra uddannelsesorganisation peger på højere tryk
- Logistik-firma med fokus på city-logistik er taget under konkursbehandling
- Kalundborg-virksomhed har hentet maskintrailer i Hedensted

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst