Klik venligstRedaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Havn med forbindelse til Sverige oplevede godsvækst på 30 procent

Onsdag 17. februar 2021 kl: 13:40
Share  


Af: Redaktionen

Der kom 30 procent mere gods gennem havnen i Frederikshavn i 2020, der var præget af indsatsen mod spredning af corona-virus

Øgede godsmængder som følge af en udbygning af havnens pakhuse og den store dybgang i Frederikshavn, der tillader et større antal skibstyper, har været en af de positive udviklinger i en tid, hvor effekterne af coronapandemien også har ramt negativt og givet usikkerhed på en række områder.


- Mere gods viser, at den konventionelle havnevirksomhed udvikler sig som ønsket, siger havnedirektør i Frederikshavns Havn, Mikkel Seedorff Sørensen, der forklarer, at den konventionelle havnedrift er ét af fire forretningsområder, der satses på. 


De tre andre satsningsområder er færgefart, miljø og genindvinding samt maritim serviceindustri. Her har udviklingen været mere dæmpet.


- Vi har grundet ind- og udrejsebegrænsninger naturligvis set passagertrafikken med færger blive reduceret kraftigt, og udbygningen af havnen med flere faciliteter er også blevet forsinket som følge af nedlukninger. Det går stærkt med at lukke ned, mens det tager længere tid at få sat gang i tingene igen. Det har både havnens kunder og vi selv måttet sande, da Nordjylland blev lukket helt i en periode. Det er også derfor, at antallet af nye arbejdspladser i f.eks. miljø- og genindvindingssektoren ikke er steget så hurtigt som håbet, siger Mikkel Seedorff Sørensen, der ikke ønsker at spå om de konkrete udsigter for 2021.


- Det kommer selvsagt an på, hvornår der lempes på restriktionerne, men der er ingen tvivl om, at vi - som de fleste andre - vil blive påvirket af en fortsat pandemi.Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Islandsk containerrederi kobler til limfjordshavn på sit rutenet
- Skoleskibene kan komme til søs med elever
- Isen er smeltet - næsten
- Byggeriet af dansk færge i Asien kan følges over hele verden
- Hvordan får vi gang i dansk økonomi efter pandemien?
- Politi- og toldmyndigheder opsporer 1,5 ton kokain i container med Himalaya-salt
- Toldere fandt 23,2 ton kokain
- Rederier står klar til at aftage CO2-neutralt brændstof til skibe
- Anlæg i Esbjerg skal bruge vindmøllestrøm til brændstofproduktion
- Der er stadig is på vandet
- Almen fond donerer 45 millioner kroner til maritim fonds
- Udenlandsk efterspørgsel på korn gav travlhed i de danske havne

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst