Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
TRAFIKSELSKAB:

- Chaufførerne yder i øjeblikket en stor indsats

Onsdag 13. januar 2021 kl: 10:31
Share  


Af: Redaktionen

Sydtrafik tager fra torsdag 14. januar konsekvensen af de ændrede afstandskrav i den kollektive trafik og lukker helt for indstigning af fordøren i bussen, muligheden for at købe billet i bussen samt at betale med kontanter i flextrafikken

- Chaufførerne yder i øjeblikket en stor indsats for at holde hele den kollektive transport kørende i en vanskelig situation, siger Lars Berg, der er direktør for Sydtrafik. 


- Vi har derfor et stort ønske om at passe på både chauffører og passagerer, samt at give chaufførerne de bedst mulige arbejdsbetingelser. Derfor lukker vi midlertidigt for muligheden for at betale med kontanter, siger han videre.


Sydtrafik og de øvrige trafikselskaberne har på forhånd sikret sig Forbrugerombudsmandens accept af den midlertidige lukning af salget. Som passager har man fortsat selv ansvaret for at købe en gyldig billet på Sydtrafiks Mobilbillet app inden man stiger på bussen - alternativt bruge sit rejsekort, der skal tjekkes ind ved standeren midt i eller bag i bussen.
 

Salget af billetter var sidst indstillet fra midten af marts og frem til 10 august sidste år. Sydtrafik regner dog ikke med at det bliver nødvendigt med så lang en suspendering denne gang.


- Som alle andre håber vi, at de skærpede nationale tiltag snart igen vil kunne lempes. Når det sker, vil vi igen åbne såvel bussernes fordøre som kontantsalget i busser og flextrafik bilerne, siger Lars Berg og fortsætter: 


- I takt med at tiltagene lempes, vil vi igen se flere kunder i vores busser, og det er derfor vigtigt, at vi sikrer et så effektivt og trygt flow af disse igennem bussen.
 

Fordøren åbner engang i mellem - for frisk luft
Al indstigning skal fra torsdag ske af de midterste og bagerste døre, men passagererne vil alligevel opleve at fordøren bliver åbnet ved nogle stoppesteder. Det bliver nemlig anbefalet i en analyse af smitterisiko i bussen, at sikre en god udluftning af bussen, hvilket er med til at nedsætte risikoen for smitte.

 
De øvrige retningslinjer med kun en person pr. dobbeltsæde og det øgede fokus på rengøring i bussen fortsætter uændret så længe de nationale restriktioner fastholdes.
 
 
Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Tyskland indfører nye corona-restriktioner for rejsende med bus
- Trafikselskab får pris for øget tilgængelighed for handicappede
- De tekniske løsninger findes - økonomi og politisk handling mangler
- Bro over Ribe Å skal leve længere
- Havn får medhold i Landsretten i sag mod færgerederi
- Det er umuligt at forudsige, hvordan fremtidens brændstofmarked vil se ud
- Busserne henter energi til over 300 kilometer i nyt depot
- Man kører ambulancer i Region Midt
- Esbjergs nye elbusser kører gratis første dag
- Ansatte i transportsektoren med gyldigt coronapas kan arbejde uden mundbind
- Lille stigning i ladestandere i oktober
- Pendlere får flere letbaneafgange

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst