Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Is faldt fra lastbil og ramte patruljevogn

Fredag 8. januar 2021 kl: 16:25
Share  


Af: Redaktionen

Mandag formiddag standsede betjente fra Tungvognscenter Øst ved Midt- og Vestsjællands Politi en lastbil med en 61-årig mand fra Næstved bag rattet, fordi der faldt is fra taget af hans lastbil, da han kørte på Motorvej E20 ved Sorø. Bentjentene kørte i deres patruljevogn i anden vognbane, da en isblok fløj af taget fra en lastbil

- Da patruljebilen nærmer sig en lastbil med presenningssættevogn, flyver et stykke is af taget. For at undgå, at den halvstore isblok rammer forruden på patruljebilen, er jeg nødt til at foretage en ABS-opbremsning, så den i stedet rammer kofangeren, fortæller politiassistent Johnny Klindt Jacobsen fra Tungvognscenter Øst ved Midt- og Vestsjællands Politi.


Betjentene fik signaleret til lastbilschaufføren, at han skulle følge med til nærmeste afkørsel, men måtte samtidig foretage kørslen i nødsporet med kraftig reduceret hastighed for at minimere risikoen for yderligere tab af is fra taget. 


- Vi vurderede i situationen, at det var til væsentlig fare for færdselssikkerheden, at han ikke havde ryddet sne og is af sættevognen. Derfor blev han sigtet, og nu skal anklagemyndigheden vurdere, om sagen skal i retten, hvor han kan blive betinget frakendt førerretten. Patruljebilens kofanger tog ikke skade af sammenstødet med isblokken, men jeg vil kraftigt opfordre alle borgere til at fjerne is og sne fra hele bilen - ikke kun fra ruderne, siger politiassistent Johnny Klindt Jacobsen. 


Lastbilchaufføren fik efterfølgende lejlighed til at låne en stige og en kost til at fjerne det sidste sne og is, inden han fik lov at køre videre.

 
Midt- og Vestsjællands Politi opfordrer på baggrund af mandagens hændelse især lastbilschauffører, men også andre biliste, om at få fjernet sne og is fra bilerne inden de kører ud på vejene.


Tabt is kan både forårsage skader på andre køretøjer og skabe risiko for hårde opbremsninger, der kan give uheld. 


Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Norsk jernbaneoperatør kører ferske fisk med tog til Padborg
- Grundlægger af autotransportfirma er død
- Ulovligt fyrværkeri bliver sendt som pakker
- Bro over Ribe Å skal leve længere
- Toldere har tilbageholdt over 400 kilo ulovligt fyrværkeri
- Chauffører får bedre adgangsveje og forhold på havnen i Esbjerg
- Energiselskab får ny salgschef
- Vognmand ved Viborg valgte vogn med løve, kran og hejs
- Havn får medhold i Landsretten i sag mod færgerederi
- Det er umuligt at forudsige, hvordan fremtidens brændstofmarked vil se ud
- Randers-vognmand håndterer gods med et gående gulv
- Mistænkelig varebil var kendt af politiet

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst