Klik venligstRedaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Affald kommer frem med mere bæredygtig transport

Fredag 8. januar 2021 kl: 13:37
Share  


Af: Redaktionen

Affald kommer frem med mere bæredygtig transport

Den danske transportkoncern, der også har aktiviteter i andre af de nordiske lande, at sammen med Norsk Gjenvinning, der er Norges største genbrug- og miljøvirksomhed, investeret i en løsning, så affald kan transporteres fra Norge til Sverige ved hjælp af lastbiler, der kører på 100 procent biogas

- Vi er meget glade for samarbejdet med Norsk Gjenvinning, der er en af vores første og største recycling-kunder. Virksomheden har selv et meget stort fokus på bæredygtighed, og det var derfor naturligt, at vi indgik et samarbejde om at gøre transporten af affald så CO2-neutral som muligt, siger divisionschef i Frode Laursen Nordic, Jens Sørensen.


Også hos Norsk Gjenvinning er man glade for resultatet.


- Vi har et langsigtet samarbejde med Frode Laursen og er stolte over, at vi nu har biogasdrevne køretøjer på plads i fjerntransporten. Det er et vigtigt skridt i retning af bæredygtige transportløsninger, og vi ser frem til det videre samarbejde med Frode Laursen, siger divisionsdirektør i NG Markets, Jon Bergan.


Sparer op til 100 procent CO2
De nye gaslastbiler kan spare op til 100 procent på CO2-udledningen, fordi de udelukkende kører på biogas (LBG), der bliver produceret af biologisk materiale, som for eksempel affald. Bilen kører derfor ikke alene rundt med affald i traileren, men også i tanken, som der står på traileren: ”Jeg har søpla di i tankene.” (Jeg har dit affald i tankene).


Flere gasbiler på vej
Nordic divisionen og Norsk Gjenvinning har arbejdet på projektet i et godt stykke tid, men på grund af corona blev projektet udskudt og er først kommet i gang i november. Jens Sørensen er dog ikke i tvivl om, at der vil komme flere Frode Laursen-biler på gas på de nordiske veje i den nærmeste fremtid.


- Både vores kunder og vi selv er meget opmærksomme på, hvordan vi kan gøre vores transport mere bæredygtig, og her gør gasbilerne virkelig en stor forskel, siger han.
Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Transport- og Boligministeriets tilsyn med Post Danmarks regnskabspraksis i perioden 2011-2019 ikke har været helt tilfredsstillende
- Statsrevisorernes beretning om Post Danmark ændrer intet
- Berettiget kritik af tilsynet med PostNord øger mistanke om urent trav på pakkeområdet
- Politiet på Fyn fandt flere fejl
- Chauffør i tyrkisk lastbil havde kørt for længe - i for mange dage
- Resultatforbedringen ligger på lager
- - Der bliver udskrevet alt for mange parkeringsbøder langs motorvejene
- Klampning af lastbiler bør være en mulighed
- Britisk virksomhed får opgaven med at opkræve ubetalte p-afgifter hos udenlandske virksomheder
- Mangelfulde dokumenter får transportkoncern til at indstille transporter ti Storbritannien
- Politiet fandt mange fejl på en dansk lastbil
- Vognmand fra Vendsyssel har hentet ny vogn og vognkasse søndenfjords

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst