Klik venligstRedaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Uden mundbind - badge forebygger udskamning af syge

Torsdag 7. januar 2021 kl: 16:00
Share  


Af: Redaktionen

Nogle personer kan ikke bruge mundbind - og det er ikke altid synligt hvorfor. Derfor lancerer Sundhedsstyrelsen et nyt badge, som de pågældende kan bære og dermed vise, at de har en sygdom eller tilstand, som gør, at de er fritaget fra kravet om at bruge mundbind eller visir

Uden mundbind - badge forebygger udskamning af syge
Baggrunden for at lancere det nye badge er, at nogle mennesker ikke kan bruge mundbind eller visir, fordi de har en sygdom eller tilstand, der kan give betydeligt ubehag, vejrtrækningsbesvær eller påvirke deres funktionsevne ved brug. Det kan for eksempel være borgere med astma, angst eller lungesygdommen KOL. 


Badge'et skal forebygge, at de pågældende bliver udskammet, fordi de ikke som de fleste andre bærer mundbind i busser og tog og i butikker som led i indsatsen mod spredning af corona-virus.


- Det har været et ønske fra både borgere og flere patientorganisationer, at man skal kunne signalere, at man er fritaget fra at bruge mundbind eller visir. Der har været situationer for eksempel i supermarkeder, hvor borgere er blevet set skævt til eller afkrævet et svar på, hvorfor de ikke har haft et mundbind eller visir på af andre kunder. Det kan føles meget ubehageligt for den enkelte at blive udsat for. For at undgå sådanne episoder har vi udviklet et badge, siger enhedschef i Sundhedsstyrelsen, Niels Sandø. 


Badge skal skabe tolerance
Der er ikke krav om, at man skal kunne dokumentere, at man er fritaget for at bære mundbind eller visir. Et badge er derfor ikke dokumentation for fritagelse, og man kan også være fritaget, selvom man ikke har et badge på. Badget er et værktøj, der er frivilligt at bære for at skabe synlighed om, at man ikke kan bruge mundbind eller visir. 


- Badget skal gerne minde omgivelserne om, at der er nogen, der ikke kan bære mundbind eller visir. Så derfor kan vi kun opfordre til, at vi alle er tolerante over for hinanden og husker på, at der kan være en god grund til, at en person ikke bærer mundbind eller visir, og at årsagen ikke altid er synlig, siger Niels Sandø. 


Badge'ene, der er udviklet af Sundhedsstyrelsen sammen med en række patient- og handicaporganisationer, er kun til personer, der er fritaget for kravet om at bære mundbind eller visir.


Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Færre rejser på grund af indsatsen mod corona-virussen
- Krav og restriktioner i fly og kollektiv transport fortsætter til februar
- I Herning Kommune kan pensionister køre med bus for en krone om dagen
- 12 ruter på Sjælland får 26 nye el-busser
- Flere busruter i Storkøbenhavn skifter til el-drift
- Topchef i bilkoncern går på pension
- Bilimportør udpeger ny administrerende direktør
- Nordjylland får tilskud til plan om flere klima-venlige busser
- Der er atter lukket for kontant-billetter i busserne og flextrafikken
- - Chaufførerne yder i øjeblikket en stor indsats
- Færgerederi uden færgerute køber færgerute
- Trafikselskab og kommune vil teste førerløse busse

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst