Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Minister besøgte havn og så første ro/ro-skib efter Brexit

Tirsdag 5. januar 2021 kl: 20:51
Af: Redaktionen

Minister besøgte havn og så første ro/ro-skib efter Brexit

Minister for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, Rasmus Prehn (S) besøgte tirsdag eftermiddag Esbjerg Havn for at overvære, dat en af DFDS' ro/ro-skibe for første gang lagde til med last fra Storbritannien efter landets endelige brud med EU

Eftermiddagen blev på flere måde historisk, da Esbjerg Havns nye veterinærkontrolcenter blev taget i brug for første gang. Det første Brexit-anløb blev overværet af blandt andre Minister for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, Rasmus Prehn (S) og Esbjergs borgmester Jesper Frost Rasmussen (V).


- Brexit er en realitet, og briterne er ikke længere en del af EU. Men handel med Storbritannien er enormt vigtigt for vores eksport. Og selv om det var bidende koldt på havnen i dag, varmede det og gjorde mig glad at se, at dygtige medarbejdere har fået de rette faciliteter til at udføre de nødvendige kontroller, siger Rasmus Prehn. 


Esbjerg Havn har over 800 skibsanløb fra Storbritannien om året, hvoraf de fleste er fragtskibe. I dag anløb så det første DFDS-skib med last fra Immingham - den hyppigste DFDS-rute mellem Storbritannien og Esbjerg. 


- Vi er glade for, at der kom en aftale i stand i sidste øjeblik mellem Storbritannien og EU, og her på havnen gør vi alt for at håndtere den nye situation, så gods uhindret kan sendes mellem Storbritannien og Danmark. Derfor er det også en stor dag i dag, hvor hverdagen efter Brexit for alvor er gået i gang, siger Dennis Jul Pedersen, der er direktør for Esbjerg Havn. 


Veterinær grænsekontrol taget i brug 
Minister Rasmus Prehn og borgmesteren fik også lejlighed til at opleve Esbjerg Havns nye veterinære grænsekontrolsted, der også er blevet taget i brug for første gang i dag, da de animalske produkter, der ankom med DFDS-skibet, skulle gennem grænsekontrollen. 


- Esbjerg Havn har historisk set været helt central for dansk samhandel med Storbritannien siden etableringen i 1868. Den position kan vi nu fastholde fremover med havnens nye faciliteter til veterinærkontrol og toldbehandling, siger borgmester Jesper Frost Rasmussen.


Havnen i Esbjerg er et knudepunkt for handlen over Nordsøen Det har den været længe og vil være fremover. 


- Derfor er det supergodt at se, at samarbejdet i forberedelserne mellem myndigheder, erhvervene og havnen har båret frugt. Der skal nok opstå udfordringer, men med fortsat dialog er jeg fortrøstningsfuld for, at det nok skal gå, siger Rasmus Prehn. 


Det veterinære grænsekontrolsted ligger i Østhavnen og er en 1.000 kvadratmeter stor bygning med kølerum, fryserum og undersøgelsesrum. Den har fem ramper og kan håndtere 20 trailere i timen. Esbjerg Havn håndterer fire millioner tons gods gennem havnen årligt. 1,6 millioner ton har relation til Storbritannien. Normalt håndteres 80-90.000 trailere på havnen om året. 


Grænsekontrolstedet kan benyttes til kontrol af animalske varer, der ankommer med skibe til Esbjerg Havn, og den veterinære grænsekontrol foretages af Fødevarestyrelsen. 


Ministeren blev under besøget ledsaget af repræsentanter for Fødevarestyrelsen, FødevareSydVest og Esbjerg Havn. Herudover deltog både DFDS og Landbrug & Fødevarer i besøget. 


Tekst til billedet øverst:

Det var en historisk dag på Esbjerg Havn, da det første ro/ro-skib anløb havnen efter Brexit. Anløbet blev overværet af blandt andre minister for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, Rasmus Prehn (S) og Esbjergs borgmester Jesper Frost Rasmussen (V).






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Transportvirksomhed i Roskilde er endt i skifteretten
- Chaufførmangel blokerer for udvidelser hos halvdelen af Europas vognmænd
- Dårlige bremser førte til betinget frakendelse af førerretten
- Sværlasttraileren tog en med som let last
- Vognmand fik sin nye vogn leveret på Lundevej
- Frederikshavn Havn kommer under kommunens ledelse
- Fire-akslet trailer kan tage to containere på en gang
- Vognmand fra Stenlille har fået en stor Volvo
- Transportvirksomhed i Horsens er kørt i Skifteretten
- Konkursramt transportvirksomhed i Glostrup havde 30 medarbejdere
- Transportfirma i Tilst kørte i knap tre år
- Ny elektrisk motor er en del af større batteri-elektrisk lastbilprogram

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst