Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Narkosmuglere er blevet idømt lange fængselsstraffe

Tirsdag 1. december 2020 kl: 10:31
Af: Redaktionen

Fire mænd - en russisk statsborger og tre lettiske statsborgere - blev mandag dømt for at smugle et stort parti kokain ind i landet fra containerskibet Duncan Island, som i februar i år var på vej fra Equador i Sydamerika til Sank Petersborg i Rusland. De fire mænd blev hver idømt fængsel i 12 år og udvisning for bestandig

De fire mænd blev anholdt 15. februar i en koordineret aktion ledet af Københavns Politi. På det tidspunkt befandt containerskibet sig i farvandet ud for Langeland på vej mod Skt. Petersborg i Rusland.


Den ene dømte, en dengang 49-årig mand fra Letland, var om bord på skibet og kastede kokainen i vandet i fire vandtætte sække. To andre dømte samlede herefter pakkerne op i en mindre båd, hvorefter de transporterede kokainen til et mødested nær Tranekær på Langeland. Her ventede den fjerde i en bil, som de pakkede kokainen ned i med henblik på at transportere den til København og videre til ukendte steder i Skandinavien.


Med kokainen nåede ikke længere end til Langeland, før politiet slog til og anholdt de tre mænd - en dengang 50-årig mand fra Rusland og to lettiske statsborgere på dengang henholdsvis. 41 og 44 år.


Samtidig blev containerskibet Duncan Island bordet og skibets besætning på 24 mand anholdt. 23 af dem blev løsladt igen, da ransagningen af skibet var gennemført og skibet frigivet. Det 24. besætningsmedlem  - en dengang 49-årige lette - har siddet varetægtsfængslet siden.


- Der er tale om kriminelle, som havde planlagt og fordelt rollerne i mellem sig, hvilket er et tydeligt tegn på, at der er tale om organiseret kriminalitet. Samtidig er det en stor mængde narkotika, der er rigtig mange millioner værd. Dommen afspejler, at byretten ser med stor alvor på kriminalitet af denne kaliber, og det er jeg selvfølgelig godt tilfreds med  siger anklager Emilie Klausen. 

 
Dommen blev afsagt af Retten i Svendborg. De fire mænd har udbedt sig betænkningstid i forhold til, om de vil anke dommen. 




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Seks meldes døde
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Containerskib sejler bro ned
- Skibe, der transporterer offshore-personale, bliver omfattet af ny international sikkerhedsstandard
- Kli­ma­re­gu­le­ringen af den globale skibsfart tager små skridt fremad
- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Rederi-koncern med islandske rødder lancerer rute uden om Frankrig
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport
- 31-årig anholdt i sag om indsmugling af 300 kg kokain
- Havneatlas giver overblik over danske erhvervshavne
- Havn melder sig ind i erhvervsorganisation

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst