Klik venligstRedaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Skånsk havn har fået flere færgepladser

Torsdag 26. november 2020 kl: 11:41
Share  


Af: Redaktionen

Skånsk havn har fået flere færgepladser

Et omfattende havneprojekt i Ystad Havn betyder, at havnen er blevet udvidet med nye færgepladser, så den snart kan begynde at modtage mere trafik og større skibe, hvilket giver bedre betingelser for blandt andet udviklingen af trafikken til og fra Bornholm

Onsdag blev det første testanløb foretaget i den nye havnesektion for at teste, at de nye færgepladser fungerer optimalt. Fra årsskiftet vil de nye færgepladser blive taget i brug mere regelmæssigt.
 

- Vi er meget glade for endelig at være i mål med projektet, som har været meget omfattende. Havnen har nu endnu bedre betingelser for at fortsætte med at vokse både på passager- og godssiden. Vi ser frem til at byde nuværende og fremtidige rederier velkommen i vores nye havn, siger Björn Boström, administrerende direktør for Ystad Havn.
 

Ystad Havn har i flere år oplevet en markant stigning i både i gods- og passagertrafik. Derfor har der været behov for at øge havnens kapacitet som en vigtig investering i udviklingen af trafikken til og fra Bornholm, Polen - og senest også Tyskland med den nye hurtigfærgerute til Sassnitz.


Det første spadestik til Ystad Havns nye færgepladser blev taget i maj 2019. Havneprojektet er et af Sydsveriges største infrastrukturprojekter og har også modtaget støtte fra EU. Udvidelsen øger havnens samlede størrelse og omfatter ud over de nye færgepladser også nye kajpladser, ankomstområder og områder for told- og grænsekontrol.

 
- Ystad Havn er en af Sveriges hurtigst voksende havne. Vi er den største havn i Sverige med daglig færgetrafik til Polen og Bornholm og den tredjestørste passagerhavn. Inden pandemien ramte, slog Ystad Havn rekorder i flere år i træk. Udvidelsen af havnen har været en forudsætning for at kunne fortsætte med at vokse og bidrage til vækst og beskæftigelse - ikke kun i Ystad, men i hele regionen inklusive Bornholm, siger Björn Boström.
Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Rederiorganisation roser regeringen for indsats for øget sikkerhed i Guineabugten
- Danmark har overtaget ledelsen af europæisk mission i Hormuz
- Særlig repræsentant fra Danmark skal bidrage til at bekæmpe angreb på dansk og international skibsfart
- Sønderjysk havn slår en streg i sandet med ny rekord
- Godsomsætningen steg i stor jysk havn
- Containeromlægning på Sjælland vil øge containerantallet i Jylland
- Samsø's nye passagerfærge er på vej fra Kina
- Værft i Frederikshavn har fået sin nye flydedok på plads
- Islandsk rederi sejler uden om Storbritannien
- Resultatforbedringen ligger på lager
- Mangelfulde dokumenter får transportkoncern til at indstille transporter ti Storbritannien
- Vestkysthavn skal have ny direktør

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst