Klik venligst

Klik venligst

Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Kørselsfradraget og befordringsgodtgørelsen falder i 2021

Tirsdag 17. november 2020 kl: 16:00
Share  


Af: Redaktionen

Skatterådet har fastsat satserne for kørselsfradrag og befordringsgodtgørelse for 2021. Satserne falder til næste år sammenlignet med 2020. Som noget nyt har Skatterådet præciseret, at erhvervsmæssig brug af eget el-løbehjul kan godtgøres efter samme satser som brug af egen cykel eller knallert

- Når satserne kommer til at falde til næste år, skyldes det hovedsageligt, at vi forventer en lavere benzinpris i 2021, end vi forventede sidste år. Men det spiller også ind, at bilerne fortsat kører længere på literen, siger Jane Bolander, der er ny formand for Skatterådet.


Hvert efterår beregner Skatterådet satserne for det kommende år ud fra en vurdering af udgifterne til befordring med bil. Baggrunden for beregningerne af satserne for 2021 er blandt andet en benzinpris på 11,31 kroner, hvor beregningen af satserne for 2020 tog udgangspunkt i en pris på 12,33 kroner pr. liter. I beregningerne indgår derudover også et skøn over omkostninger til bilens vedligeholdelse, forsikringer med videre ved fastsættelsen af satserne.


Kørselsfradraget:

År

Sats for kørsel ml. 25-120 km

Sats for kørsel over 120 km

2020

1,96 kr. pr. km

0,98 kr. pr. km

2021

1,90 kr. pr. km

0,95 kr. pr. kmReglerne for kørselsfradrag er uændrede, så der fortsat ikke er fradrag for de første 24 kilometer pr. dag mellem hjem og arbejde, og det gælder uanset hvilket transportmiddel, man bruger.


De pendlere, der er omfattet af de særlige regler om forhøjet kørselsfradrag i yderkommuner, får ikke nedsat satsen ved kørsel ud over 120 kilometer.


Skattefri befordringsgodtgørelse for kørsel i egen bil:

År

For de første 20.000 km

For kørsel over 20.000 km

2020

3,52 kr. pr. km

1,96 kr. pr. km

2021

3,44 kr. pr. km

1,90 kr. pr. kmSkattefri befordringsgodtgørelse kan udbetales til medarbejdere, der kører erhvervsmæssigt i egen bil, forudsat, at arbejdsgiveren fører den fornødne kontrol hermed. Reglerne er uændrede.


Skattefri godtgørelse for kørsel på egen cykel, knallert eller el-løbehjul
Godtgørelse for at bruge egen cykel, knallert, 45-knallert og scooter vil i 2021 fortsat udgøre 0,54 kroner pr. kilometer. Skatterådet har som noget nyt præciseret, at erhvervsmæssig brug af eget el-løbehjul kan godtgøres efter samme sats.


- I takt med at brugen af el-løbehjul generelt er steget, er der opstået et behov for, at vi tager stilling til, hvordan den erhvervsmæssige brug af el-løbehjul kan godtgøres. Vi har derfor besluttet, at man kan bruge den samme sats til erhvervsmæssig brug af eget el-løbehjul, som kan bruges ved erhvervsmæssige brug af egen cykel og knallert, siger Jane Bolander. 


Om Skatterådet:
Skatterådet er et kollegialt lægmandsorgan, der består af 19 medlemmer, som sammen behandler og træffer afgørelse i primært principielle anmodninger om bindende svar. Herudover fastsætter Skatterådet blandet andet forskellige skønssatser som for eksempel satsen for kørselsfradraget eller befordringsgodtgørelse.


Interesserede kan læse mere om satserne her:

Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Energiselskab opkøber danskproduceret "flydende el"
- Letbane lægger spor til mange års byudvikling i hovedstadsområdet
- Flere fly kommer på vingerne til jul og nytår
- Kørekortet kan komme med på mobilen
- Esbjergs el-busser vil komme til et nybygget busdepot
- Færdselsstyrelsen præciserer gyldigheden af beviser på taxiområdet
- Taxi-selskab med omkring 1.800 taxier kører ind i Herning
- Færgehavneområder får en overhaling
- Norsk flyselskab fortsætter med flyvninger fra København til Aalborg og Oslo
- Brintdrevne fjordfærger kan være sødygtige
- Fredag 20. november 2020 ligger brændstofpriserne på følgende niveau
- De fleste restriktioner lempes i Nordjylland

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst