Klik venligstRedaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Lufthavn forventer at nedlægge flere stillinger

Torsdag 12. november 2020 kl: 17:00
Share  


Af: Redaktionen

Københavns Lufthavne fyrede efter sommerferien et større antal medarbejdere som følge af corona-situationen. I alt nedlagde lufthavnen 625 fuldtidsstillinger gennem afskedigelser, nedlæggelse af ledige stillinger og frivillige fratrædelser. I forbindelse med kvartalsrapporten for tredje kvartal oplyser lufthavnens ledelse, at den forventer, at det vil blive nødvendigt at nedlægge yderligere stillinger

Nedlæggelsen af stillinger i august med deraf følgende forringer af medarbejdere bidrog til at reducere lufthavnens årlige driftsomkostninger med omkring 325 millioner. Men på grund af opsigelsesvarsler vil de kun få en begrænset effekt i 2020.


Som følge af det markante fald i passagertrafikken i de seneste måneder, har Københavns Lufthavne besluttet at sætte gang i yderligere omkostningsbesparende initiativer. Det vil blandt andet ske ved at benytte S-Regeringens tiltag for arbejdsfordeling samt øge opkvalificeringen og efteruddannelsen af medarbejdere. 


Derudover forventer ledelsen, at det bliver nødvendigt at nedlægge yderligere stillinger. Initiativerne vil tilsammen give en yderligere årlig besparelse svarende til omkring 325 fuldtidsstillinger. Størsteparten af denne besparelse vil dog blive fundet gennem arbejdsfordeling og uddannelsesinitiativer, og dermed ikke afskedigelser.

 
- Det er meget ærgerligt og trist, at vi igen må reducere vores mederarbejderomkostninger. Da vi i august sagde farvel til dygtige medarbejdere, var det med en forventning om, at passagertallene gradvist ville forbedre sig frem mod slutningen af året. Det er desværre gået den modsatte vej, og vi ser nu ind i en længere periode med markant færre passagerer og flyafgange. Derfor er det nødvendigt med yderligere tiltag for at sikre, at lufthavnen kommer så godt som muligt igennem krisen, siger administrerende direktør Thomas Woldbye fra Københavns Lufthavne.
 


Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Erhvervsministeriet åbner for hjælpepakker til turisme- og rejsebranchen
- Koncernchef flyver fra flyselskab
- Arbejdsrelaterede coronatest går fri af beskatning som personalegode
- Negativ coronatest er et krav for at komme til Danmark
- 2020 var godt for brint - 2021 bør blive markant bedre
- Passagertal faldt til en trediedel i nordjysk lufthavn
- Skærpede indrejserestriktioner for udlændinge med bopæl i Storbritannien er blevet forlænget
- Passagerer fra Storbritannien skal vise negativ corona-test
- Tysk og luxembourgsk transport- og logistik-koncern udvider samarbejde med ugentlige flyafgange
- - COVID-19 tog livsgreb på vores samfund
- Opkøb er faldet på plads
- Bornholm får endnu en forbindelse

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst