Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Ny terminal og adgangsvej står klar til færgerne over Kattegat

Torsdag 22. oktober 2020 kl: 13:38
Af: Redaktionen

Aarhus Havn har anlagt en ny færgeterminal på Østhavnen og har samtidig opgraderet Østhavnsvej til to spor for at give mere plads til både last- og personbiler på havnen. Den nye færgeterminal opgraderede adgangsvej er klar til lægge plads til de omkring 1,5 millioner biler og cirka 3 millioner passagerer, der ventes at sejle med Molslinjen mellem Aarhus og Sjællands Odde

Molslinjen vil tage den nye færgeterminal i brug onsdag 11. november klokken 05.45. For to år siden var der vand, hvor der i dag er land. Aarhus Havn har investeret ca. 350 millioner kroner i den nye færgeterminal og ca. 50 millioner kroner i opgraderingen af Østhavnsvej.


Thomas Haber Borch, der er direktør i Aarhus Havn er yderst tilfreds med projektet, og han påpeger, at både Molslinjen, erhvervslivet og byens borgere vil få fordele af den nye færgeterminal og den opgraderede vej.


- Molslinjen overtager en supermoderne færgeterminal for enden af Østhavnsvej. Det er en fordel for både virksomheden og de mange erhvervsfolk og private mennesker, der hvert år benytter færgerne. Og med udvidelsen af Østhavnsvej har vi sikret, at der er god plads til vores havnekunder og deres lastbiler, selv om de mange personbiler til og fra færgerne skal køre ad samme vej, siger Thomas Haber Borch.


Han understreger, at det ikke blot er en fordel for de lastbiler og personbiler, der kører på havnen, men også for hele den trafikale situation i Aarhus midtby.


- Fra 11. november flytter 1,5 millioner personbiler væk fra bymidten, fordi de fleste af bilerne vil komme til og fra havnen via Marselis Boulevard og viadukten ved havnen. Det er en stor fordel for trafikken i midtbyen, der fra den ene dag til den anden vil blive væsentlig mindre belastet, siger Thomas Haber Borch. 


Som en betydelig sidegevinst vil den nye terminal også resultere i en mere bæredygtig færgedrift, da Molslinjen og Aarhus Havn i fællesskab her investeret i et landstrømsanlæg, som færgerne vil blive koblet til, når de ligger i havn. Det betyder, at de ikke som i dag skal bruge brændstof-drevne generatorer om bord til at producere den nødvendige strøm. 




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst