Klik venligst

Klik venligst

Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Rykkerbreve får bilejere i Region Nordjylland til at finde pengene frem

Fredag 11. september 2020 kl: 11:40
Share  


Af: Redaktionen

Rykkerbreve får bilejere i Region Nordjylland til at finde pengene frem
(Grafik: Skattestyrelsen)

5.800 bilejere i Region Nordjylland har fået brev fra Skattestyrelsen om manglende betaling af eksempelvis vægtafgift eller grøn ejerafgift. Rykkerbrevene har fået en stor del af de de berørte bilejere til lommerne. I alt er der kommet 14,2 millioner kroner til statskassen. På landsplan har rykkerbrevene nedbragt bilejernes gæld med 130 millioner kroner. Regninger, der ikke bliver betalt, bliver oversendt til politiet, der kan klippe nummerpladerne

I en periode på omkring 18 måneder har Skattestyrelsen udsendt knap 5.800 varslingsbreve til bilejere i Region Nordjylland med forfalden motorgæld. Varslingsbrevene har fået bilejerne i regionen til at betale motorgæld til staten på 14,2 millioner kroner. 


Over hele landet har 50.000 bilejere siden foråret 2019 modtaget såkaldte varslingsbreve fra Skattestyrelsen, om at de mangler at betale motorafgifter som eksempelvis vægtafgift eller grøn ejerafgift. Varslingsbrevene minder om, at ubetalt gæld kan forårsage, at sagen i sidste ende sendes videre til politiet, der kan klippe nummerpladerne på bilen. Rykkerbrevene har i perioden ført til, at bilejerne på landsplan har betalt motorgæld for alt 130 millioner kroner.


- Vores opgave er at sikre, at folk betaler, hvad de skylder til fællesskabet - hverken mere eller mindre. Det gælder også bilejerne. Vi startede derfor en fokuseret manuel indsats sidste år for at få borgere og virksomheder til at betale deres ubetalte regninger. Og vi kan se på tallene, at indsatsen virker, siger Peter Thorgaard, der er underdirektør i Skattestyrelsen.


En del bilejere mangler stadig at betale, og Skattestyrelsen opfordrer derfor til, at man får betalt sine ubetalte regninger, da man i værste fald risikerer, at politiet klipper køretøjets plader.


- Vi er ikke i mål med indsatsen endnu, men vi kan håndtere og oversende langt flere data ad gangen til politiet, end da vi startede i foråret 2019. Samtidigt tager vores indsats et step op, fordi vi snart kan udsende varslingsskrivelser om nummerpladeinddragelse løbende, når bilejere ikke betaler deres motorregninger, understreger Peter Thorgaard. 
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Toldere finder ulovlige piller og tobak i dansk lufthavn
- Fredag 25. september 2020 ligger brændstofpriserne på følgende niveau
- Taxierhvervet oplever atter et fald i efterspørgslen
- Virksomheder vil blive ramt af vejafgifter for lastbiler
- Persontransportorganisation får ny chef for turistbus-sektoren
- Pensionsbranchen melder klar til at investere i udbygning af elnettet
- Brændstofpriserne i 2020 ligger på niveau med priserne i 2010
- - Interessant
- Transportsektoren skal køre ad forskellige veje mod mere bæredygtighed
- Politikere har justeret aftale om genstart af luftfarten
- Finsk busproduktion lukker
- Transporten kan levere betydeligt bidrag til 70 procent-mål i 2030

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst