Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Kontanterne kommer tilbage i de sydjyske busser

Torsdag 6. august 2020 kl: 12:33
Af: Redaktionen

Fra mandag 10. august vil det igen være muligt at købe en billet med kontanter hos buschaufføren i alle Sydtrafiks busser. Salget af billetter i bussen har været suspenderet siden starten af corona-tiden i midten af marts

I knap fem måneder har man kun kunnet løse billet til bussen gennem digitale løsninger som Rejsekort og mobilbillet apps i alle landets busser, hvilket har betydet store udfordringer for flere grupper af rejsende. Det gælder blandt andet for de passagerer, der ikke finder de digitale løsninger særligt let tilgængelige. Gennem sommeren har de manglende kontanter også betydet udfordringer for udenlandske turister.

 
Sydtrafik forventer derfor, at genindførelsen af det kontante salg i busserne kommer som en lettelse for langt de fleste. Men samtidigt understreger man hos trafikselskabet, at der stadig skal tages så meget hensyn til chaufførerne som muligt.


- Som buschauffør sidder man mere fastlåst end eksempelvis en butiksmedarbejder, så det opleves som ekstremt ubehageligt, når der er passagerer, der kommer for tæt på. Derfor henstiller vi til, at alle holder minimum én meters afstand til chaufføren, og at man lægger kontanterne i ’skålen’ eller på brættet,” siger Jette Lauridsen, der er chef for Kunde og Marked i Sydtrafik.
 

Hensynsfulde passagerer
Samtidigt har samtlige chauffører fået tilbudt værnemidler som visir, handsker og håndsprit, som de kan anvende i købssituationen, hvis de ønsker det. Der er også uddelt gulvmærkater til alle busser, der kan hjælpe passagererne til at holde den korrekte afstand.
 

- Gennem hele corona-forløbet har vores passagerer været virkelig gode til at lytte til anbefalingerne og handle derefter. Så når vi nu tager endnu et skridt tilbage mod ’normale’ tilstande, er vi trygge ved, at passagererne forsat viser hensyn og passer på vores chauffører, siger Jette Lauridsen.
 

Der gælder fortsat restriktioner på antallet af passagerer, og Sydtrafik opfordrer også passagererne til at spritte hænder både før og efter en tur med bussen.
 

I flextrafikken forventer Sydtrafik at genindføre kontanter fra mandag 17. august.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Mangel på mekanikere og reservedele påvirker togdriften i det sydlige Jylland
- Refusion af flybilletter kunne ske via passagerernes rejseagent
- Antallet af togrejser steg i årets første to måneder
- Passagerer tilbage til busser og tog er emnet på høring på Christiansborg
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Tur i pirattaxi på få kilometer kostede en del tusinde kroner
- Fredag 12. marts 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Rutesektor har fået ny næstformand
- 32 kilometer spor skal bane vejen for hurtigere tog på Lolland
- Nye løsninger skal få flere passagerer i den kollektive trafik
- Fremtidens kollektive transport er kommet tættere på i Nordjylland
- Regionale buslinier i Hovedstaden skifter til el-drift

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst