Klik venligst

Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      
VEJDIREKTORATET:

Corona har vendt op og ned på ferietrafikken

Torsdag 23. juli 2020 kl: 09:04
Share  


Af: Redaktionen

Mens vejene ved grænserne oplever markante fald i trafikken denne sommer, ser det noget anderledes ud inde i landet. Sidste weekend oplevede flere strækninger ifølge Vejdirektoratet en stigning i trafikken på over 10 procent i forhold til sidste år

Vejstrækningerne i nærheden af grænsen mod Tyskland viste i weekenden midt i juli et fald i trafikken på omkring 20 procent sammenlignet med samme weekend sidste år. Det gjaldt blandt andet Sønderjyske Motorvej ved Haderslev og Sydmotorvejen mod Rødby, mens trafikken på Øresundsmotorvejen mod Sverige var næsten halveret.


Anderledes så det ud på flere af de store strækninger rundt omkring i Danmark.


- Det ser som forventet ud til, at ekstra mange danskere holder sommerferie indenlands i år. Det viser sig blandt andet ved en usædvanlig lav trafik nær grænserne og en øget trafik på tværs af landet mellem hovedstadsområdet og Jylland samt på hovedvejene til og fra sommerhusområderne, for eksempel ved Den Jyske Vestkyst og i Nordsjælland, siger Niels Moltved, der er projektleder i Vejdirektoratet.


Markant flere biler på de indenlandske veje denne sommer
Henover Fyn var der meget trafik i den pågældende weekenden. Om lørdagen var der eksempelvis 14 procent flere biler på Fynske Motorvej mellem Middelfart og Odense sammenlignet med samme lørdag sidste år.


I Jylland kørte knap 13 procent flere ad Esbjergmotorvejen, og på Herningvej var der hele 24 procent flere biler. Den absolut mest trafikerede strækning var Holstebromotorvejen med knap 26 procent flere bilister.


På Sjælland var det strækningerne mod nord, herunder Hillerødmotorvejen og Oddenvej på Sjællands Odde, der oplevede markant flere biler på vejene denne weekend med henholdsvis 12 og 13 procent flere bilister.
Trafikudviklingen på 21 tællestationer lørdag 18. juli 2020 sammenlignet med lørdag 20. juli 2019. (Kilde: Vejdirektoratet)


Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Vognmænd kan sætte plexiglasplader op som afskærmning
- Logistik-firma fra Horsens åbner afdeling i Herning
- Politiet sigter 47-årig mand for bedrageri og tyveri af entreprenørmaskiner
- Bruttonationalproduktet faldt med 7,4 procent i andet kvartal
- Logistikcenter sætter fokus på kerneydelser
- Bulk-transportvirksomhed henter komplet vogntog i Hedensted
- Brotrafikken mellem Danmark og Sverige er faldet med 40 procent
- Lysregulering var i vejen for lastbil
- Grise lider på varme dyretransporter
- Dansk eksport skal have hjælp i corona-tiden
- Dansk rederikoncern konstaterer et hurtigere løft i efterspørgsel end forventet
- Limfjordens største havn har haft et mindre fald i godsomsætningen i første halvår

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst