Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Kurt Beier-sagen fra Padborg udløser tilsyn med soveplader til chauffører

Onsdag 8. juli 2020 kl: 20:45
Share  


Af: Redaktionen

Aabenraa Kommune varsler tilsyn med overnatningslokaler i transportbranchen. Det betyder, at 20 ejendomsejere i Padborg er udvalgt til at få tilsynsbesøg fra Aabenraa Kommune i løbet af august. Tilsynet skal afdække, om der i Padborg findes overnatningsfaciliteter, der ikke lever op til kravene, når virksomhederne i transportbranchen har overnattende chauffører. Spørgsmålet er, om udenlandske langturschauffører bliver indkvarteret under lovlige forhold, mens de opholder sig på en virksomhedens matrikel

Tilsynet er en konsekvens af sagen, hvor en transportvirksomheden Kurt Beier Transport A/S i Padborg i oktober 2018 blev afsløret i at have opstillet ulovlige og kummerlige overnatningsforhold til sine udenlandske chauffører.


- Sagen udløste et straksforbud fra Aabenraa Kommune om at fjerne de ulovlige pavilloner og containere, men den startede også en opmærksomhed på, at vi som byggemyndighed er nødt til at føre aktivt og opsøgende tilsyn med disse forhold, siger Philip Tietje (V), formand for Vækstudvalget for Land og By i Aabenraa Kommune, der har besluttet det aktive tilsyn.


Tilsynsbesøg weekend og aftener
Udvalget har besluttet, at i alt 20 udvalgte ejendomsejere i det område, der kaldes Padborg Transportcenter, vil modtage et varslet besøg af en tilsynsførende ekstern rådgiver i aftentimer eller weekender.


- Vi har også besluttet at søsætte en oplysningskampagne over for transportbranchen forud for tilsynet med de erhvervsmæssige overnatningsfaciliteter, da det er et kompliceret område, der bliver berørt af mange forskellige regelsæt og lovgivninger, siger Philip Tietje og understreger, at tilsynets fokus er, om ejendomsejerne overholder Bygningsreglementet.


- Vi er godt klar over, at den samlede problemstilling omkring udenlandske chauffører med ophold i Danmark også handler om lønoverenskomster, opholdsperioder samt køre- og hviletid. Men det er ikke kommunens opgave at føre tilsyn med det.


Samme krav som til hotelbyggeri
Aabenraa Kommune peger på, at de erhvervsmæssige overnatningsfaciliteter i Padborg skal overholde de samme byggeregler som et hotelbyggeri.


- Det er dét, vi kigger efter som byggemyndighed. Men opdager den tilsynsførende grelle forhold, der for eksempel hører under miljømyndighederne, Sikkerhedsstyrelsen, Arbejdstilsynet eller politiet, sætter vi selvfølgelig ikke kikkerten for det blinde øje, siger Philip Tietje.


Oplysningskampagnen, der skal forebygge ulovlige lokaleforhold i hele transportbranchen i Aabenraa Kommune, bliver afviklet i august. Den er lavet i et samarbejde mellem Aabenraa Kommune, foreningen Padborg Transportcenter og Business Aabenraa, der markedsfører under GateDenmark. Kampagnen kommer til at køre på Padborg Transportcenters og GateDenmarks sociale medier og nyhedsbreve.


Vækstudvalget for Land og By modtager en afrapportering på tilsynet senere på efteråret.


Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Korsør-vognmand kører med dobbeltdæk i nedbyggede trailere
- Truck-center får ny direktør
- Vognmand i Greve får sidste del af ordre
- Vejtransportorganisation har flere modulvogntog på det europæiske vejnet på ønskesedlen
- Transportorganisation genvalgte formand
- International vejtransport-organisation havde citylogistik på dagsordenen
- Nye faciliteter og havneudvikling med bæredygtigt mål skal ruste havn til fremtiden
- Årets første fire måneder ligger over samme periode sidste år
- 324 nye lastbiler over 16 ton blev registreret i april
- Lastbilbestanden er vokset i den tunge ende siden årsskiftet
- Vognmand i Nørresundby kører ud med nyt vogntog
- Facebook-gruppe samler ind til de tre involverede

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst