Klik venligstRedaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Havvind får medvind med ny klimaaftale

Mandag 22. juni 2020 kl: 15:31
Share  


Af: Redaktionen

Et bredt flertal i Folketinget blev natten til mandag enige om en klimaaftale, som sætter gang i udbygningen af havvind i Danmark. Organisationen Danske Rederier kalder aftalen for godt nyt for de danske rederier, der opererer i farvande med havvind. Samlet beskæftiger de tæt på 200 danske fartøjer

- Havvind er allerede i dag en stor forretning for mange danske rederier, og beslutningen om at udvide kapaciteten i Danmark gør spillepladen større og giver rederierne mulighed for at vækste. Det giver arbejdspladser i hele Danmark, siger Anne H. Steffensen, der er administrerende direktør i Danske Rederier, i en kommentar til den aftale, som S-Regeringen natten ti mandag indgik med et bredt flertal af Folketingets partier.


Danske Rederier peger på, at der som minimum benyttes 17 forskellige skibstyper i en havvindmølleparks levetid. Og Danske offshore-rederier er i dag verdensledende på en række segmenter - eksempelvis inden for installation.


- Hvad enten vores rederier har specialiseret sig i at installere turbiner  eller sejle mandskab frem og tilbage, så er stærke maritime kompetencer en forudsætning for udbygningen af havvind. Det får vi nu endnu mere brug for i Danmark, og vi er selvfølgelig glade for på den måde at kunne bidrage til den grønne omstilling, siger Anne H. Steffensen.


Hun peger på, at den seneste klima-aftale også indeholder andre elementer, der er relevante for Det Blå Danmark og Danske Rederiers medlemmer. Det gælder blandt andet investeringer i teknologier som Power-to-X, fangst af CO2 samt en pulje til bæredygtig transport.


- Vi har alle et ansvar for at reducere vores klimaaftryk. Og selvom vi allerede selv er godt i gang i rederierne, er det vigtigt at forstå, at den grønne omstilling kun kommer til at ske, hvis alle gode kræfter arbejder sammen. Derfor vil jeg gerne kvittere for de gode initiativer i den brede aftale,  siger Anne H. Steffensen.


Interesserede kan læse mere om aftalen her:


Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Havn-kran på Djursland går elektrisk
- Nyt elstik i svensk havn mindsker CO2-udslippet
- Dansk rederi-koncern køber hollandsk kølelogistikvirksomhed med aktiviteter i Danmark
- Passagertrafikken blev mere end halveret - godstrafikken gik frem
- Limfjordshavn øgede godsomsætningen i 2020
- 85 procent af arbejdet på kanal-skib er færdigt
- Flere skibe sejler under dansk flag
- Færgerederi sejler en ekstra tur mellem Bornholm og Sjælland
- Opdateret vejledning til rederier og transportører vedrørende coronasmitte om bord på skibe
- Rederiorganisation opfordrer til at undtage søfolk for karantæne
- Rederiorganisation roser regeringen for indsats for øget sikkerhed i Guineabugten
- Danmark har overtaget ledelsen af europæisk mission i Hormuz

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst